Datamanagementplaner med DMP Online

DMPonline hjælper forskere med at skrive datamanagementplaner – planer der beskriver hvordan de data et projekt genererer, indsamles, opbevares, bearbejdes og bruges, og hvordan det senere er muligt for andre at tilgå data.

Værktøjet fungerer ved at stille en række spørgsmål til et projekts datahåndtering, og på baggrund af svarerne generer værktøjet planen. Hvordan den ser ud, afhænger af videnskabeligt område og evt. bevillingsgiver. DMPonline kan derfor tilpasses og indeholder guides og skabeloner fra en række bevillingsgivere, fx EU/Horizon 2020.

Forudsætninger

For at anvende tjenesten skal brugere oprette personlige konti på https://dmponline.deic.dk. Derudover er der ingen krav.

Autentifikation

Brugere skal oprette sig med eget brugernavn og password. Derefter kan brugere valgfrit knytte deres konto op til deres institution og benytte WAYF login til tjenesten.

Betalingsmodel

Servicen er gratis for institutioner og organisationer indenfor forskning og videregående uddannelser.

Samarbejdspartnere

DMPonline er udviklet af Digital Curation Centre i Skotland og stillet til rådighed af DEFF (Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek) i samarbejde med DeIC, der står for den tekniske drift.

Teknisk beskrivelse

Værktøjet er en Ruby on Rails applikation med web-fronted og bagvedliggende MySQL database.

Aftaler og vilkår

Tjenesteansvarlig

Tjenesteansvarlig er Divisionsdirektør Martin Bech

Support

dmp-contact@deic.dk

Yderligere information

https://dmponline.deic.dk

Revideret 27/07/18