National RDA node (DK-RDA)

Research Data Alliance - også kendt som RDA - er et væsentligt internationalt netværk for interessenterne i forskningsdatamanagement.
Danish RDA node logo

Research Data Alliance (RDA) er er et græsrodsinitiativ støttet finansielt af EU, USA og Australien med det formål at bygge de sociale og tekniske broer for deling og genbrug af forskningsdata - konkret i form af arbejdsgrupper, hvor forskere og fagfolk udvikler fx tekniske standarder, vejledninger og domæne specifikke best practises indenfor forskningsdatamanagement (RDA outputs).


En dansk national RDA node/netværk er blevet forankret i Nationalt Forum for Forskningsdata Management (DM Forum) med finansiel støtte fra RDA på omkring kr. 400.000. Projektet løber fra maj 2019 til august 2020.
 
DK-RDA-noden vil arbejde for at gøre RDA til en ressource for forskere og forskningssupport i Danmark ved at fremme kendskabet til RDAs produkter og den aktive deltagelse i RDAs fællesskab, specifikt RDA Danmark gruppen. Awareness skal opnås bl.a. via grafisk materiale, artikler og events af forskellig art.  Materialet kommer her på siden som det udvikles i projektet.

 

Grafisk promotion materiale

  • Promotion video https://youtu.be/MpPJ9uJUDIU
  • Roll-up (kommer snart I print og web format)
  • Postcards (kommer snart I print og web format)
  • Poster (kommer snart I print og web format)

 

Artikler som beskriver fordelene ved at implementere RDA outputs

  • Artikel 1 (ikke publiceret endnu)
  • Artikel 2 (ikke publiceret endnu)

 

Webinars, Train-The-Trainer kurser og workshops

 

Yderligere informationer

Revideret 30/10/18

Relaterede nyheder

Relateret indhold