Mediahosting

DeiC tilbyder tre systemer til at opbevare og streame video med.

DeiC tilbyder tre løsninger med hensyn til mediahosting og on-demand af video: Kaltura, Panopto og MediaSite. 

Tjenesterne er realiseret i et samarbejde med NORDUnet for at sikre skalering på tværs af Norden. 

Dermed kan DeiC sikre fornuftige priser på løsningerne samt sikre, at indhold forbliver placeret på servere i Norden. 

Valget mellem Kaltura, Panopto og MediaSite er et valg mellem tre forskellige systemer, der hver har deres styrker og fokusområder.

  • Panopto er den lette løsning, der egner sig til det brugergenererede indhold, der ikke kræver dedikerede hardwareløsninger eller lange indlæringskurver.
  • MediaSite har en særlig styrke i forhold til automatisering af auditorieoptagelser via dedikeret hardware og kalenderstyret optagelser, samt optagelser fra videokonferencesystemer. Optagelserne kan efterfølgende vises på tværs af en række portaler og platforme. 
  • Kaltura er den store portalløsning til at fremstille YouTube-lignende websites, med mange muligheder for selv at tilpasse websitet og playere, eksempelvis i samarbejde med en designer.  

DeiC tilbyder individuelle afklaringsforløb med brugerorganisationerne, hvor behov og krav, samt introduktioner og testforløb sikrer valg af det rette system. 

Systemerne udvikler sig løbende i forhold til funktionalitet, og i sidste ende kan det blive prisen for den enkelte organisation, der er udslagsgivende i valg af system til mediahosting. 

På de underliggende sider kan du læse mere om systemerne med hensyn til funktionalitet og pris.

Kaltura

MediaSite

Panopto

Revideret 22/12/15

Relaterede nyheder

Relateret indhold