Gå til hovedindhold

Sikkerhedsgrupper fra hele Europa samles i København til 3-dages møde i maj

Dyb faglighed og vidensdeling om informationssikkerhed er centralt, når DKCERT er vært for det 71. TF-CSIRT-møde den 13-15 maj 2024 i København.
Af
08/05/2024 08:05
Billede
Lås iStock
Foto: iStock

Alle sejl er sat til, når Københavns Universitet danner ramme for det næste møde i den internationale gruppe af sikkerhedsteams, som DKCERT er en del af. I år er det DKCERT, der har værtsrollen for TF-CSIRT-mødet (Task Force Computer Incident Respons Teams), hvor der er tilmeldt ca.160 deltagere.

Ikke-kommercielle møder

I modsætning til, hvordan det foregår på traditionelle konferencer, så er TF-CSIRT-møderne gratis for deltagerne, og de er derfor som udgangspunkt ikke-kommercielle. Til gengæld er det kun muligt for medlemmer af Trusted Introducer at deltage i møderne. Trusted Introducer er en tjeneste for teams, der håndterer sikkerhedshændelser.

Det er gratis at deltage i TF-CSIRT-møderne, hvor der hverken er salgspitches eller glittede annoncer, men dybt fagligt engagerede sikkerhedsfolk, der er interesserede i at dele viden med kollegaer og opbygge og vedligeholde netværk. Indholdet på møderne leveres af medlemmerne selv, og det er kompetente teams, der giver deres viden videre til andre medlemmer, udveksler erfaringer og skaber kontakter på tværs af landegrænser. Netop det at skabe kontakter betyder meget indenfor sikkerhedskredse og er af afgørende betydning for at opnå højere sikkerhed.

Program

TF-CSIRT-møderne er typisk bygget op om samme skabelon. Den første dag er et lukket halv-dagsmøde, som kun har deltagelse af akkrediterede og certificerede teams. Akkrediterede og certificerede teams er kendetegnet ved, at de enten har opnået en certificering efter SIM3 (Security Incident Management Maturity Model) eller har ansøgt om at blive det, dvs. er på vej ind i en certificeringsproces. 

Andendagen er et åbent møde for alle medlemmer af Trusted Introducer, mens tredjedagen tilbyder medlemmerne forskellige former for undervisning i de mange elementer, som arbejdet med informationssikkerhed og sikkerhedshændelser består af. I år der bl.a. undervisning i rollen som CSIRT/SOC-manager, indblik i sikkerhedsscanneren Artemis og introduktion til et Dungeon & Dragons-inspireret rollespil til styrkelse af indsigt i social-engineering-metoder.

TF-CSIRT-mødet i København er økonomisk støttet af ITM8, Nordunet og TDC Net.

Vi glæder os til årets arrangement og til at tage imod alle deltagerne i det store auditorium i Bygning 35 på Københavns Universitet.

 

Mere information

Læs mere om TF-CSIRTs 71. møde i København

Læs mere om DKCERT

Task Force Computer Incident Respons Teams er et forum for sikkerhedsteams, som primært er fra Europa, og drives af The Open CSIRT Foundation.