netværkstjenester

”Det er intet mindre end fantastisk, at det er lykkedes”

Foto af Skovskolen.

”Vi har arbejdet på at få god digital infrastruktur i mere end ti år. En solid internetforbindelse er mindst lige så vigtig som vejen ned til skolen.”

Sådan lyder det fra Rasmus Brodersen, der er uddannelseschef på Skovskolen på Eldrupgaard.

Og vejen, eller rettere grusvejen, til skovens og naturens uddannelsescenter er en nødvendighed, for selv om vi kun befinder os en lille times kørsel fra landets næststørste by, så er vi langt inde i skoven. Der er to kilometer til nærmeste hovedvej og fem kilometer til en butik.

Dansk

Martin Bech forlader ledelsen i DeiC

Martin Bech træder ud af DeiC-ledelsen og fortsætter som ansvarlig for forskningsnet og tjenester.

DeiC er i disse år i gang med en transformation, hvor DeiC som en selvstændig enhed koordinerer den danske digitale forskningsinfrastruktur ved at forene brugernes ønsker og vilje med den finansiering, der er til rådighed. De fleste af DeiCs projekter og tjenester produceres af enheder på universiteterne, som DeiC indgår aftaler med.

Dansk

Webinar: OCRE skytjenester

Overvejer du at flytte en del af din it-infrastruktur i skyen? Dette webinar kan måske hjælpe dig godt på vej. På webinaret introduceres du til de såkaldte Open Clouds for Research and Education, OCRE-aftaler, som DeiC administrer i Danmark.

Dansk

PTP-forbindelser: Mest udbredt og mest ukendt på samme tid

Punkt-til-punkt forbindelser (PTP) er dataforbindelser, som er viet til at betjene datatransmissionen mellem to lokationer, hvor man selv er ansvarlig for endepunkterne.

PTP-forbindelser kan således benyttes til at forbinde en eller flere af dine adresser til dit netværk eller til Forskningsnettet.

Dansk

DeiC årsrapport 2020 er klar

2020 var i skæret af Covid-19 et begivenhedsrigt år for DeiC.

Den DeiC-aktivitet, der har været mest påvirket af pandemien er uden tvivl videotjenesten Zoom.

Versionen af Zoom, som tilbydes til universiteter og institutioner, har således oplevet hjemmearbejde på nærmeste hold. I forbindelse med hjemsendelserne i marts 2020 skete der en eksplosion i antallet af brugere, og for hele året blev det til mere end 15 millioner mødetimer.

Forskningsnettet

Dansk

DKCERTs trendrapport 2021 er på gaden

DKCERT har netop publiceret sin årlige trendrapport. En rapport, som dels er DKCERTs beretning om året, der er gået, dels er DKCERTs bud på de trends, vi forventer, kommer til at være fremherskende.

Rapporten indledes med et kort vue over cybersituationsbilledet, som DKCERT har observeret gennem det seneste år. Herefter kommer en vurdering af truslerne mod universitets- og forskningssektoren. Denne, trusselsvurderingen, er mest henvendt til sektoren og anviser, at truslen fra cyberspionage, kriminalitet og insidere mod sektoren er meget høj.

Dansk

ServiceInfo

Hovedparten af tjenesterne fra DeiC informerer brugerne om driftsstatus gennem systemet ServiceInfo. Brugerne af tjenesterne kan selv vælge, hvilke tjenester de ønsker at få information om. Beskederne sendes via e-mail.

Foruden DeiC kan andre tjenesteudbydere også informere deres brugere via ServiceInfo. Det kan fx universiteter udnytte. Dermed skal universitetets brugere kun melde sig til ét sted for at få information om de tjenester, de bruger.

ServiceInfo

Dansk

Fællesnordisk udbud om tale-til-tekst-tjenester

Det er blevet almindeligt, at man systematisk bruger automatiske tale-til-tekst-værktøjer til mange formål.

Det kan være dokumentation af interviews, man har foretaget i et forskningsprojekt, eller det kan være at tekste undervisningsvideoer automatisk. Det sidste er også blevet et krav.

I 2021 deles universiteterne om nogle licenser til KONCH, og det er blevet en mulighed at tilkøbe AmberScript til DeiCs Kaltura-tjeneste.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - netværkstjenester