DeiC’s eScience komitée og Styregruppe for National Data Management inviterer dig i samarbejde med DigHumLab til at deltage i denne undersøgelse om anvendelse af digitale ressourcer i din forskning. Undersøgelsen er et samarbejde mellem de enkelte universiteter og partnerne bag undersøgelsen.
Denne undersøgelse henvender sig til alle forskere indenfor alle fagområder. Vi vil især gerne nå forskere med potentielle behov for udnyttelse af digitale ressourcer – bredt kendt som eScience (dvs. indsamling, behandling og anvendelse af videnskabelig information i dataform).
Vi håber meget, at du vil tage dig tid til at besvare skemaet, da alle svar er vigtige for kvaliteten af undersøgelsen. Alle svar behandles anonymt og i overensstemmelse med dataloven. Besvarelsen vil tage ca. 10-15 minutter.
Gå til spørgeskema: https://da.surveymonkey.com/s/DeiCSurvey
Målet med undersøgelsen er at få et klarere billede af forskernes anvendelse af digitale ressourcer på danske universiteter og på dette grundlag få input til en diskussion om, og behov for forskningsinfrastrukturers fremtidige aktiviteter for hhv. DeiC og DigHumLab lokalt og/eller nationalt.
Vi ønsker derfor at identificere den enkelte forskers/forskningsgruppes behov for at:
- Trække på ressourcer til at analysere store datasæt eller problemer
- Adgang til at indsamle, bevare og dele forskningsdata
- Styrke egne kompetencer indenfor digitale metoder
I dag baseres forskningen mere end nogensinde på digitale data, som kan indsamles (fx fra måleapparater, simuleringer, tekster og sociale medier osv.), beskrives, og analyseres af den enkelte forsker og deles med andre. Det digitale har medført nye måder at bedrive forskning på – nye objekter, nye forskningsspørgsmål, nye metoder og nye samarbejdsformer er kommet til.
Vi kender imidlertid ikke det fulde omfang af og variationen i den digitalt baserede forskning. Vi ved imidlertid, at der på tværs af discipliner mangler løsninger på en række fælles problemstillinger vedr. håndtering af data, udnyttelsen af digitale ressourcer samt udbygning af forskeres egne kompetencer.
På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Projektleder Helle Meldgaard, DeiC, helle.meldgaard@deic.dk
Projektleder Bente Larsen, DigHumLab, blarsen@dac.au.dk
Professor Brian Vinter, Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet, vinter@nhi.ku.dk