Ved konferencen Version2 Datacenter modtog DeiC Nationale LifeScience Supercomputer, DTU (Computerome), prisen som Årets grønne datacenter. Prisen er indstiftet af Version2, kommunikationsfirmaet Frontal og energirådgivningsvirksomheden E|Optimo.
Forud for prisuddelingen gik en online konkurrence, hvor man kunne nominere og stemme på datacentre. Her fik en løsning fra NNIT flest stemmer.
Men da juryen skulle vælge en vinder, lagde den vægt på noget, der gør Computerome unik: Datacenteret er fra begyndelsen designet til at udnytte den varme, som computeren og de øvrige elektroniske komponenter udvikler.
Overskudsvarmen fra Computerome ledes ind i Risøs varmesystem, hvor den er med til at opvarme bygningerne på DTU Risø campus.
Fordi det var et ønske fra starten, er datacenteret designet anderledes end de fleste. Normalt forsøger man at slippe af med varmen. I Computerome holder man på varmen, så mest muligt af den kan udnyttes.
"Designerne af systemet har valgt ikke at gå efter at få varmen væk så billigt som muligt. I stedet har de forsøgt at minimere varmetabet, så varmen kan udnyttes mest effektivt. Vi ser gerne, at det bliver et eksempel til efterfølgelse i andre datacentre," siger Per Henriksen fra Frontal, der sad i juryen.
Med æren følger en glas-plakette.
Grøn serverpark modtager ny energipris, nyhed fra DTU