Gå til hovedindhold

Certifikater

Gennem DeiC kan institutioner købe servercertifikater, personlige certifikater og kodesigneringscertifikater.

DeiCs certifikattjeneste tilbyder fordelagtige certifikater til brugerne på skoler, forskningsinstitutioner, samt tilknyttede institutioner.

DeiC tilbyder tre former for certifikater: Servercertifikater, personlige certifikater og kodesigneringscertifikater.

Servercertifikater

DeiC servercertifikaterne sikrer, at den server du er i kontakt med, er den, som den udgiver sig for at være, og at kommunikationen med serveren er krypteret. En server med et DeiC certifikat er derfor sikker at besøge.

Når en bruger går ind på en server med et DeiC servercertifikat, genkender browseren certifikatet som sikkert. Brugerne slipper for et pop-op-vindue, hvor de skal tage stilling til, om sitet er sikkert. Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information om DeiC servercertifikater, er du velkommen til at kontakte DeiC på mail: scs-ra@deic.dk

Personlige certifikater

Personlige certifikater fra DeiC gør det lettere for forskere at tilgå nationale og internationale computerfaciliteter over internettet.

Tjenesten gør det nemt at erhverve en digital signatur, som er godkendt af såvel Interoperable Global Trust Federation (IGTF) som alle gængse browsere.

Med certifikatet installeret kan forskere melde sig ind i internationale eScience-netværk og tilgå computerfaciliteter fjernt fra deres eget universitet via infrastrukturer som European Grid Infrastructure og Nordic Data Grid Facility. Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information om personlige certifikater, er du velkommen til at kontakte DeiC på mail: scs-ra@deic.dk

Kodesigneringscertifikater

Kodesigneringscertifikater fra DeiC hjælper softwareudviklere med at sikre deres produkter ved at signere deres kode. Signaturen beviser over for brugere, som downloader software, at koden ikke har været ændret af en tredjepart. Endvidere certificeres identiteten af den, der har udviklet programmet.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information om kodesigneringscertifikater, er du velkommen til at kontakte DeICpå mail: scs-ra@deic.dk

Revideret
10 sep 2021