Gå til hovedindhold

ServiceInfo

ServiceInfo giver brugerne af en tjeneste besked om driftsafbrydelser og andre serviceoplysninger.

Hovedparten af tjenesterne fra DeiC informerer brugerne om driftsstatus gennem systemet ServiceInfo. Brugerne af tjenesterne kan selv vælge, hvilke tjenester de ønsker at få information om.

Beskederne kan modtages via e-mail, SMS og/eller som kalenderbeskeder, og omfatter “Ude af drift”, “Planlagte ændringer”, "Løste problemer", "Generel information”. Derved kan brugeren nemt sikre sig den rette, relevante information om tjenester på det rette tidspunkt, og i det rette format. 

Billede
ServiceInfo abonnement
Foto: DeiC

Foruden DeiC kan andre tjenesteudbydere også informere deres brugere via ServiceInfo. Derved skal f.eks. et universitetets brugere kun melde sig til ét sted for at få information om alle de tjenester, de benytter, og de kan være sikre på at få besked, selv når universitetets egne tjenester måtte være ramt af nedetid. 

En institution, der benytter ServiceInfo til at sende beskeder til egne brugere, kan benytte ServiceInfos API til at indlejre beskeder på egne websider. Derved kan institioner nemt tilpasse og rette relevant information til brugere på bestemte indgangssider. 

F.eks. kan man vælge at liste “Ude af drift” -beskeder i et opmærksomhedsfelt på siderne i et intranet, eller indlejre beskeder for “Planlagte ændringer” i en kalender for institutionen. Eller man kan vælge at lave en egen tilpasset beskedoversigt over alle beskeder, der vises på en infotavle i de rette lokaliteter ved institutionen. 

Adgang til ServiceInfo

  • WAYF-login er muligt for de brugerorganisationer, vi specifikt giver adgang til. (Liste over brugerorganisationer ses på logon-siden: serviceinfo.dk)
  • Hvis man ikke har adgang til WAYF, kan man anmode om adgang via, det vi kalder et DeiC-logon. (Ses her: https://test.serviceinfo.dk/deicLogin.php?User=DeiC )
  • Det er de enkelte administratorer for de enkelte tjenesteudbydere, der godkender brugere, der anmoder om DeiC-login
Revideret
20 dec 2023