Gå til hovedindhold

Etableringen af DeiC Dataverse er godt i gang

Der arbejdes på højtryk på etableringen af DeiC Dataverse, og samarbejdet er i fuld gang mellem universiteterne og DeiC Dataverse Back Office.
Af
06/03/2023 10:03
Billede
Dataverse
Foto: Colourbox

Inden længe lanceres en DeiC Dataverse 'sandkasse', hvor forskere kan afprøve det nye nationale trusted data repository, der skal være klart i slutningen af 2023. Det nye nationale trusted data repository skal give alle forskere ved de danske universiteter mulighed for at publicere og arkivere deres forskningsdata.

Udover en sandkasse er der også trænings- og kommunikationsmateriale målrettet det nye Dataverse på vej.

Det er resultatet af et webinar med Front Office den 19. januar og en lang møderække med den lokale support for DeiC Dataverse og DeiC Dataverse Back Office de seneste uger på alle universiteterne. Formålet med møderne har været at afklare, hvordan Back Office kan støtte etableringen, udrulningen og anvendelsen af DeiC Dataverse, som nationalt trusted repository med support for publicering af metadata i henhold til FAIR Principperne, nationalt og lokalt.

DeiC Dataverse Back Office består af Falco Hüser fra det Kongelige Bibliotek samt René Belsø og Anne Sofie Fink fra DeiC.

Se hele informationsmødet om forberedelse af DeiC Dataverse fra 19. januar 2023.