Gå til hovedindhold

Årsrapporten for 2022 er klar

I DeiCs Årsrapport for 2022 kan du læse en status over året, der er gået og planerne for 2023. Ligesom du kan få et overblik over økonomien i DeiC for 2022.
Af
21/04/2023 12:04
Billede
Printplade
Foto: Colourbox

2022 var et spændende år for DeiC. Universiteternes nationale samarbejde om den digitale forskningsinfrastruktur gik en mere sikker økonomisk fremtid i møde. De ekstra midler til HPC og datalagre fra Finansloven 2022 blev nemlig inkluderet i budgetoverslaget for de tre følgende år. Bestyrelsen kan derfor med sindsro tage beslutninger, som rækker flere år frem, og tilbyde danske forskere og studerende adgang til en moderne national e-infrastruktur med flerårige aftaler.

De første ansøgningsrunder til HPC-ressourcer blev også gennemført i 2022, og der kom endnu flere ansøgninger, end vi havde turde håbe på.

I 2022 besluttede bestyrelsen også at etablere et fælles nationalt datalager og et pålideligt depot for metadata, et såkaldt ’trusted repository’. KU og AU står bag datalageret DeiC Storage og DeiC Sensitive Storage. Mens KU alene står for etableringen af et trusted repository kaldet DeiC Dataverse.

Forskningsnettet har fortsat sin udbygning, og i 2022 besluttede DeiC at sætte gang i et projekt, der skal gøre Forskningsnettet tilgængeligt i Grønland. Det forventes at komme i drift i løbet af 2023.

I DeiCs Årsrapport for 2022 kan du desuden finde DeiC i udvalgte tal, tekster og grafer samt naturligvis årsregnskabet for 2022.

Du kan finde årsrapporten her.