Gå til hovedindhold

Kommunikationskonsulent med forståelse for digital infrastruktur og forskning

Kan du formidle teknisk indhold på en letforståelig og engagerende måde? Kan du skabe struktur og overblik på webindhold? Kan du opsøge de gode historier internt og eksternt og sørge for, at de kommer ud på vores forskellige platforme?
Af
man, 04/03/2023 - 14:46
Billede
grafik med papirklip mænd på lys baggrund
Grafik: Colourbox

Jobbeskrivelse

Kan du formidle teknisk indhold på en letforståelig og engagerende måde? Kan du skabe struktur og overblik på webindhold? Kan du opsøge de gode historier internt og eksternt og sørge for, at de kommer ud på vores forskellige platforme?

Så er nedenstående stilling måske noget for dig!

DeiC er det nationale samarbejde med og mellem universiteterne om levering af digital forskningsinfrastruktur. DeiC's hovedopgaver er levering af Forskningsnettet og tilhørende tjenester, supercomputere, datalagring og data management-tjenester. DeiC koordinerer infrastrukturen og repræsenterer universiteterne i internationale organisationer. Vi formidler viden om international udvikling og muligheder til samarbejdet og understøtter myndighederne omkring blandt andet strategiudvikling og –implementering.

Vi søger en kommunikationskonsulent, der har teknisk forståelse, erfaring med formidling på forskellige platforme og medier, og som kan fortælle de gode historier på dansk og engelsk. 

Du vil indgå i et lille kommunikationsteam, hvor der samarbejdes på kryds og tværs om en række forskellige kommunikationsopgaver i tæt forbindelse med sekretariatet og DeiC's teknisk-faglige teams. Kommunikationsteamet består af yderligere to personer, en tilknyttet webudvikler og snarligt også en projektleder samt en studentermedhjælp.

Dine væsentligste opgaver

  • Sammen med de øvrige i teamet bliver du ansvarlig for kommunikation for områderne supercomputere (High Performance Computers), data management, forskningsnet og tjenester i samarbejde med de relevante parter
  • Du skal aktivt medvirke til at formidle resultater og historier fra DeiC’s deltagelse i internationale projekter og aktiviteter, herunder samarbejde med internationale kolleger i projekterne
  • Du producerer og opdaterer indhold på vores digitale medier, hjemmeside, nyhedsbrev og SoMe i samarbejde med det øvrige kommunikationsteam
  • Du er med til at sikre, at DeiC’s eksterne kommunikation er professionel, struktureret og engagerende.

Vi forventer, at du

  • Har en relevant akademisk uddannelse inden for kommunikationsområdet på bachelor- eller kandidatniveau. Du må gerne have nogle års praktisk erfaring på området.
  • Kan sætte dig ind i og formidle teknisk tunge emner i et letforståeligt sprog. Måske har du allerede kendskab til IT-branchen eller forskningsverdenen
  • Har dokumenteret erfaring med formidling på dansk og engelsk, og også meget gerne med forskningsformidling og/eller information om digital infrastruktur 
  • Har erfaring med informationsarkitektur og opsætning af informationsstruktur og navigering på websites, SEO og informationsflow 
  • Kan lide en hverdag med mange forskellige aktiviteter, hvor du arbejder selvstændigt, tager initiativ og ansvar og følger aktiviteterne til dørs
  • Arbejder godt sammen med mange mennesker med forskellig faglig baggrund og aktivt tager kontakt til alle relevante parter i forbindelse med dine historier og opgaver.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Du indplaceres i henhold til dine kvalifikationer. Stillingen er på 37 timer og ønskes besat hurtigst muligt.

Arbejdssted er i DeiCs lokaler på DTU Campus i Lyngby.

Ansøgning og kontakt

Vi skal modtage din online ansøgning senest den 30. april 2023. Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Søg stillingen her:

Første samtale afholdes torsdag den 4. maj på DTU i Lyngby. 

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Gitte Kudsk, på 2480 1207. Du kan læse nærmere om DeiC på vores hjemmeside: www.deic.dk/.

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Om DeiC

DeiC er en enhed under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Alle medarbejdere er ansat på DTU, som er værtsuniversitet. Vi er fysisk placeret på kontorer på henholdsvis DTU, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet og er vant til at arbejde sammen på tværs via digitale platforme. DeiC er det nationale samarbejde mellem universiteterne om levering af digital forskningsinfrastruktur og tjenester med det formål, at forskere ved danske universiteter skal have adgang til en digital forskningsinfrastruktur, der muliggør forskning og uddannelse på højt internationalt niveau. Vi dækker et spektrum af kompetencer fra teknisk infrastruktur og software over datamanagement til kommunikation og organisering af events. Vi deltager i internationale projekter, ofte i samarbejde med universiteterne, med disse forskellige kompetencer.