Gå til hovedindhold

DeiC Konference 2023 – program update

Use cases på tværs af både HPC, Net og Tjenester, Sikkerhed samt Data Management vil være på programmet til årets DeiC Konference. Du kan også blive klogere på kvantecomputing, Machine Learning og Artificial Intelligence.
Af
tor, 06/08/2023 - 09:20
Billede
Gruppe af mennesker til konference
Foto: DeiC

Nu er det lige om hjørnet, at vi kan offentliggøre DeiC Konferencens program. Vi kommer med spændende nyt, og vi har lyttet til jer. Det glæder vi os til at dele med jer, når vi ses på Comwell Kolding den 7. og 8. november i år.

Fokus på Use Cases

Der vil i år være 4 spor igen, som I kender det. Nemlig HPC, Net og Tjenester, Data Management og Sikkerhed. Vi har stort fokus på use cases i år, som kan virke som inspiration og best practise indenfor alle vores områder; noget som har været meget efterspurgt fra jer, der tidligere har deltaget på DeiC Konferencen. På HPC-området har vi use cases meldt ind fra alle 8 danske universiteter, og der er bred repræsentation indenfor forskellige forskningsområder.

Arbejdet for tilgængeligheden af FAIR-data til forskning er fortsat et vigtigt arbejdsområde, fordi videnskabelige udgivere og finansieringskilder er mere og mere krævende med hensyn til åben adgang og FAIR deling af videnskabelige output. Derfor har vi fokus på oplæg om datalagring, -deling og udveksling af data samt implementering af FAIR strategi.

Trusler udefra på vores e-infrastruktur er en realitet, og det sætter derfor stadig cyber- og informationssikkerhed på dagsordenen. Hvad betyder dette for sikring af det fysiske net og for universiteternes forebyggende arbejde i praksis? Og hvilke muligheder har man for at sikre sig bedst?

Forskningsnettet glæder sig især over at præsentere direktøren for det franske forskningsnet, RENATER, Boris Dintrans og taler om deres syn på digital suverænitet.

Kvantecomputing kommer til at spille en større rolle i fremtiden, og DeiC er selvfølgeligt med i arbejdet. Kvantecomputing, Machine Learning, Artificiel Intelligence er højaktuelle emner, og har afgørende betydning for vores samfundsudvikling - det er derfor helt naturligt, at også disse emner har fået plads i programmet.

Vi åbner for tilmelding inden sommerferien, hold øje med nyhedsbrevet og evt. også vores Sociale Medier.

Vi glæder os til at se jer til konferencen!