Gå til hovedindhold

DeiC styrker kvanteindsatsen med to nye profiler

Maria Tammelin Gleerup og Louise Juel Broch skal med deres forskellige fagligheder styrke indsatsen inden for kvanteteknologi og relaterede aktiviteter.
Af
08/10/2024 14:10
Billede
Papirudklip af mennesker.
Foto: iStock

Maria og Louise tiltrådte deres stillinger i henholdsvis august og september 2024, og de skal nu bidrage til udviklingen af det danske kvanteøkosystem. De to nye ansatte tilfører en bred vifte af erfaringer og kompetencer, der skal støtte Danmarks fortsatte deltagelse i den globale udvikling inden for kvanteteknologi.

Maria Tammelin Gleerup

Billede
Maria Tammelin Gleerup
Foto: DeiC

Maria Tammelin Gleerup tiltrådte som kvantekonsulent den 1. august 2024. Med en kandidatgrad i Forvaltning fra Roskilde Universitet og med flere års erfaring fra DTU Space og ESA BIC Denmark har Maria opbygget betydelige kompetencer inden for nyttiggørelse af rumteknologi. Hos DeiC vil hun bruge sine erfaringer til at projektlede de nationale indsatser, der skal sikre opbygning af kvanteteknologisk kompetence og adgang til kvantecomputere.

”Vi er på nippet til den anden kvanterevolution, og jeg er vildt motiveret af forestillingen om at være med til at sikre Danmark en fortsat førerende position i det globale kvantekapløb,” forklarer Maria. Hun ser frem til at samarbejde bredt og understreger vigtigheden af partnerskaber på tværs af sektorer: ”Jeg glæder mig til at bidrage til udviklingen af det danske kvanteøkosystem og samarbejde med både forsknings- og innovationsmiljøer samt industri og den offentlige sektor.”

Maria vil være en væsentlig drivkraft for DeiC i arbejdet med at udvide kvanteteknologiens anvendelse inden for både forskning og erhvervsliv.

Louise Juel Broch

Billede
Louise Juel Broch
Foto: DeiC

Louise Juel Broch tiltrådte som programkoordinator den 3. september 2024. Louise har en journalistisk baggrund fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Hun har desuden flere års erfaring fra både Flyvevåbnet og CenSec, som er den nationale klyngeorganisation for Forsvar, Rum og Sikkerhed. Her har hun blandt andet arrangeret alt fra små netværksmøder til store konferencer og fællesstande på messer. Louises vigtigste opgave i DeiC bliver at stå i spidsen for en ny kvantesommerskole, som næste sommer skal afholdes på Niels Bohr Instituttet. Skolen forventes at tiltrække 70 ph.d.-studerende fra ind- og udland og er finansieret frem til 2028.

”For mig er det en måde at være på sikker grund, fordi jeg har prøvet at arrangere store events før, samtidig med at det overhovedet ikke er det samme, som jeg lavede før. Og jeg er mindblown over DeiC, som er en hel del mere cool organisation, end jeg lige gik og troede,” fortæller Louise om sin nye rolle i DeiC.

Louises evne til at håndtere store arrangementer og skabe rammer for faglige fællesskaber er netop, hvad DeiC har brug for i en tid, hvor kvanteteknologien udvikler sig med rivende hast.