Gå til hovedindhold

Mød fremtidens danske e-infrastruktur på DeiC konferencen

Af
Gitte Julin Kudsk
03/09/2012 16:09

Den 12. november slår vi dørene op for den allerførste DeiC konference. Vi ser frem til at møde brugerne til to dage med fokus på data, regnekraft og netforbindelse til forskning. 
På konferencen kan I møde en lang række danske og internationale eksperter indenfor anvendelse af e-infrastruktur til forskningsprojekter. Deltag i debatten om hvor cluster computeren skal placeres eller om hvad I forventer DeiC skal levere.

Vi sender i disse dage den næste udgave af det trykte program ud til jer. En lang række af talerne har allerede leveret en beskrivelse af deres præsentationer, og flere bliver løbende tilgængelig på websitet.

Her er en række "appetizers", men der er meget mere i programmet! 

Vi glæder os til at byde dig velkommen på konferencen.

DeiC - krav, forventninger og fremtidig strategi

I forbindelse med Bestyrelsesformand Børge Obels velkomst til konferencen, vil han også præsentere DeiCs mål og strategi for den første mandatperiode. Vi har også bedt Dekan Mette Thunø, ARTS Aarhus Universitet og Dekan Henrik Pedersen, Naturvidenskab, Syddansk Universitet om at præsentere deres forventninger til hvad DeiC skal levere - og hvorfor? Endelig har vi bedt 4 forskellige brugere af DeiC services om et 10 minutters "speed-talk" med deres krav til DeiC.

Der bliver god mulighed for at diskutere DeiCs strategi i pauserne, blandt andet med de medlemmer af bestyrelsen som deltager på konferencen. 

  • Welcome and presentation of the DeiC strategy

Netværk, - nye muligheder og gamle udfordringer

Hør om en af DeiC nyeste net tjenester - Bandwidth-on-Demand, der gør det muligt for forskeren/it-afdelingen selv at sætte dedikerende forbindelser op til internationale forskningsprojekter og se en live-demonstration af servicen. 

IPv6, - "eksperterne" siger at NU er det vigtigt at skifte til IPv6, - men de færreste forstår egentligt hvorfor det er så vigtigt, når nu det hele fungerer med IPv4, og vi i Danmark har IPv4 adresser til de næste mange år. Kom og hør DeiCs IPv6 ekspert Anders Mundt Due redegøre for, hvorfor IPv6 burde være noget vi tager alvorligt.

Forskningsnettet er igen i 2012 bliver udbygget med nye og bedre forbindelser rundt om i landet. Igen i år vil Divisionsdirektør Martin Bech underholde med hvad der er nyt om nettet og de øvrige services. Senere på dagen tager vi debatten om hvor langt ind på campus DeiC må/kan/skal overvåge nettet

Storage - en af de store udfordringer

Mængden af forskningsdata er stadigt stigende, og kravene til at de sikres for eftertiden er skærpet. Det giver nogle store udfordringer på hvordan opgaven løses bedst. 

Hør om hvordan Statsbiblioteket løser opgaven med at sikre kulturarven for eftertiden, - og hvordan de i Sverige og Norge har valgt at løse udfordringen med enorme mængder af forskningsdata. 

E-science og "de tørre fagområder"

De to store e-science projekter indenfor det humanistiske områder LARM og CLARIN bliver præsenteret, og lederen af Digital Humanities Lab - Erik Champion vil beskrive de udfordringer den humanististiske forskning står overfor, når der skal "sættes strøm til forskning". 

Den altid aktuelle sikkerhed

På konferencen vil senorkonsulent Tonni Bjørn og Specialkonsulent Dennis Rand gå i dybden med et aktuelt sikkerhedsproblem, så kom og hør hvad du skal være specielt opmærksom på i øjeblikket, og hvad du kan gøre for at sikre dine systemer mod de aktuelle trusler. 

Chefkonsulent Shehzad Ahmad vil om mandagen give en status på sikkerhedssituationen i 2012 for de tilknyttede institutioner.

  • I dybden med aktuelle sikkerhedsproblemer
  • Status fra sikkerhedsfronten