Velkommen til forårets sidste nyhedsbrev – nu er sommeren i sigte.
Maj har været en begivenhedsrig måned, hvor det er blevet fastlagt hvilke danske pilotprojekter til LUMI-supercomputeren, der forventes at køre allerede efter sommeren.
Den 1. marts blev der også åbnet for det første af EuroHPC-anlæggene, hvor du kan søge om regnetid.
Læs også om Forskningsnettets punkt-til-punkt-forbindelser og se fordelene for din institution eller find årsrapporterne fra både DeiC og DKCERT nedenfor.
Husk at tilmelde dig vores webinar-række om DeiC national HPC og sæt kryds i kalenderen den 3.- 4. november 2021, hvor DeiC konference afholdes.
Ligeledes har du nu mulighed for at dykke ned i den store EuroCC Knowledge Pool, hvor en masse viden allerede er samlet sammen eller tage en quiz, hvor du kan finde ud af hvilken type National HPC, der passer bedst til din forskning.
Sidst, men ikke mindst, hjertelig velkommen til Anne Sofie Fink Kjeldgaard, der er ny data management-konsulent hos DeiC. Hun skal være med til at styrke arbejdet med FAIR og data management-infrastruktur.
Rigtig go' læselyst.
Næste nyhedsbrev udsendes i juni 2021.
Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:
The first Danish LUMI projects have been chosen
The four Danish pilot projects for the LUMI supercomputer have been chosen and are expected to run at LUMI already after summer.
Samarbejde på tværs af alle Front Offices sat i gang
Første tværgående møde mellem repræsentanter fra alle Front Offices har været afholdt. Det var en velbesøgt workshop, hvor der blev udvekslet erfaringer på kryds og tværs.
Visit the Danish EuroCC website
Find which HPC that best suits your needs, read up on project results and discover what kind of materials and information to expect from the project.
Webinar om OCRE-skytjenester
Overvejer du at flytte en del af din it-infrastruktur i skyen? DeiCs webinar tirsdag den 15. juni 2021 klokken 13:00-14:30 kan måske hjælpe dig godt på vej. På webinaret introduceres du til de såkaldte Open Clouds for Research and Education, OCRE-aftaler, som DeiC administrer i Danmark.
EuroHPC-systemerne er åbne, og du kan allerede søge om regnetid
Den 1. marts blev der åbnet for det første af EuroHPC-anlæggene, og nu er der også åbent for at søge om regnetid, og det vil der fortsætte med at være uafbrudt.
DeiC ansætter ny data management-konsulent
Anne Sofie Fink Kjeldgaard er netop tiltrådt som ny data management-konsulent hos DeiC. Hun skal være med til at styrke arbejdet med FAIR og data management-infrastruktur.
PTP-forbindelser: Mest udbredt og mest ukendt på samme tid
Kender du Forskningsnettets punkt-til-punkt forbindelser? Ellers læs med her og se fordelene for din institution.
Bedre forskningseffekt: Deltag i en workshop om Metadata for Machines
En forskningsgruppe kan få mulighed for at få deres metadata gjort ’machine actionable’ i forbindelse med en workshop. Det er gratis og konceptet er udviklet af forskere for forskere.
DKCERTs trendrapport 2021 er på gaden
Truslen mod sektoren vedbliver med at være meget høj.
DeiC årsrapport 2020 er klar
I årsrapporten kan du læse en status over året, der gik og få overblikket over økonomien.
Følg med i European Open Science Clouds arbejde i Norden
EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser. På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved.
Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE
Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.
EuroCC
Følg med i det nyeste fra projektet på hjemmesiden.
Følg DeiC på de sociale medier
Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.
Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.