Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev juni 2018: Nyt spor om it-sikkerhed på DeiC konferencen 2018 | 100 Gbit på vej til universiteterne | Supercomputere fremmer dansk forskning

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, juni 2018.
Af
28/06/2018 08:06
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt og det samme gør årets DeiC konference 2018. Tilmeldingen er åben, og i år er der et nyt spor om it-sikkerhed på programmet.

DeiCs analyse af 290 videnskabelige publikationer, der har anvendt en national supercomputer, har i juni måned givet omtale i medierne Science Report og Ingeniøren. Find artiklerne her i nyhedsbrevet.

Læs også om Forskningsnettets indledende forberedelser til at opgradere universiteternes netværksforbindelser fra 10 Gbit/s til 100 Gbit/s.

Næste nyhedsbrev udsendes i slutningen af august. Vi ønsker alle en god sommer!

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


DeiC konferencen 2018 får et helt nyt spor om it-sikkerhed

På årets DeiC konference kommer et nyt spor til at handle om it-sikkerhed. Her vil der være fokus på, hvordan vi i fremtiden skal navigere gennem junglen af digitale angreb. Du kommer både til at høre om trusselsbilledet og om, hvad du skal gøre for at holde de it-kriminelle fra døren.

”Her kan vi snakke frit om udfordringer og erfaringer med GDPR”

DPO-netværket blev startet for at give uddannelsesinstitutionerne en mulighed for at vidensdele og som et forum til udvikling af DPO-rollen på universiteterne. Læs mere om projektet her.

Forskningsnettet forbereder 100 Gbit-forbindelser til universiteterne

For halvandet år siden købte Forskningsnettet nye routere for at understøtte 100 Gbit/s. Dengang var perspektivet, at det ikke var påtrængende nødvendigt med den hastighed på klientsiden, men i mellemtiden er udviklingen gået stærkt. Flere universiteter er begyndt at overveje en opgradering fra 10 Gbit/s til 100 Gbit/s.

DeiC i medierne

I løbet af den seneste måned har Science Report og Ingeniøren skrevet om DeiCs analyse af videnskabelige publikationer, hvori der er gjort brug af en national supercomputer. Artiklerne fortæller, at anvendelsen af supercomputere i dansk forskning giver videnskab af høj international kvalitet og samtidig er antallet af videnskabelige publikationer femdoblet på tre år. Læs eller genlæs dem her:

Ingrid Melve modtog europæisk innovationspris

Bestyrelsesmedlem i DeiC, Ingrid Melve, modtog tidligere på måneden Vietsch Foundation 2018 hæderspris for hendes innovative arbejde med digitalisering af forskning og højere uddannelse.

Prisen blev uddelt ved forskningsnetkonferencen TNC18 i Trondheim, der blev afholdt den 10.-14. juni. 


DeiC årshjul 

For at sikre sammenhæng i de strategiske og administrative opgaver i DeiC arbejder vi efter et årshjul. Årshjulet viser sammenhængen mellem bestyrelsens, ledelsens og organisationens opgaver inden for disse områder:

  • Strategi, strategiske handlingsplaner, drifts- og projekthandleplaner.
  • Budget og opfølgning.
  • Information - årsrapport, interne informationsmøder, møder med interessenter og den årlige konference.

Årshjul 2018


Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Søg støtte til kurser i eScience

Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte. 


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.

Bliv pilotprojekt på en national supecomputer

Som et nationalt pilotprojekt i DeiC Kompetencecenter bliver du automatisk udpeget som High Performance Computing (HPC) front runner inden for dit forskningsfelt.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.