Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev august 2018: DeiC konference 2018: Copenhagen Phil giver en musikalsk saltvandsindsprøjtning | Nu kan du tage DeiC med i lommen | Søren Brunak: Sådan regner vi på millioner af data for at forbedre folkesundhed

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, august 2018.
Af
30/08/2018 08:08
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

Velkommen tilbage på pinden. Vi håber, at alle har haft en vidunderlig sommerferie.

DeiC konference 2018 rykker hastigt nærmere, og i dette nyhedsbrev kan du læse om, at orkestret Copenhagen Phil og Uffe Savery (ham fra Safri Duo) vil give deltagerne en musikalsk oplevelse kombineret med eksempler på vigtigheden af samarbejde og netværk mellem mennesker for at opnå resultater. Det glæder vi os rigtig meget til!

Det samme gør vi til Søren Brunaks præsentation, hvor han på konferencen vil fortælle om, hvordan enorme mængder sundhedsdata i kombination med supercomputerens regnekraft og skarpe algoritmer, bruges i kampen for at forbedre folkesundheden.

Du kan læse programmet og tilmelde dig konferencen her.

Vi siger også tillykke til Lasse Birnbaum Jensen fra SDU, der er blevet valgt som ny formand for Net TekRef og velkommen til Lars Fabricius Kierkegaard, der er ny mand i DeiC. Du må heller ikke gå glip af en spændende podcast om HPC og analysen af 290 videnskabelige publikationer, hvor forskerne har anvendt High Performance Computing.

Go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i slutningen af september.  

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


DeiC konference 2018: Copenhagen Phil giver en musikalsk saltvandsindsprøjtning med fokus på samarbejde og netværk

Orkestret Copenhagen Phil og Uffe Savery gæster DeiC konferencen i Fredericia, hvor underholdning og oplæg til eftertanke forenes.

Oplev Søren Brunak på DeiC konferencen 2018: Sådan regner vi på millioner af data for at forbedre folkesundheden

Professor Søren Brunak arbejder med noget af den vigtigste datadrevne forskning i landet, og hans mål er at knække koderne til vores helbred. På DeiC konferencen 2018 vil han fortælle om, hvordan enorme mængder sundhedsdata i kombination med supercomputerens regnekraft og skarpe algoritmer, bruges i kampen for at forbedre folkesundheden.

Nu kan du tage DeiC med i lommen

Vi har samlet alle tilbud til forskning og forskningsbaseret undervisning i en enkel, overskuelig og praktisk oversigt over alle DeiCs tjenester. Brug den digitalt eller print den ud.

Stort tillykke: Lasse Birnbaum Jensen er valgt som ny formand til Net TekRef

Efter mange års godt arbejde har Jens Sandberg Andersen valgt at trække sig som formand for Net TekRef. Afløseren bliver Lasse Birnbaum Jensen fra SDU.

Analyse: Supercomputere giver videnskab i international verdensklasse

En ny analyse af 290 videnskabelige publikationer, hvor forskerne har anvendt High Performance Computing (HPC), viser dansk forskning af virkelig høj klasse. Se resultaterne her.

Softwareopgradering af forskningsnettet inden studiestart

I Netdrift arbejdes der på højtryk for at gennemføre en række opgraderinger før institutionerne starter op efter sommerferien.

Kom og deltag: Net TekRef-gruppen stiller krav til forskningsnettet

Arbejder du med netværksinfrastruktur? Så er gruppen Net TekRef en mulighed for at blive klogere, dele erfaringer og få direkte indflydelse på forskningsnettet.

Podcast: Kan du få gavn af en supercomputer i din forskning?

Supercomputere gavner dansk forskning. Her kan du høre hvorfor og få indblik i de resultater, der er kommet ud af 290 videnskabelige artikler.

Ny mand i DeiC skal gøre det nemmere at være forsker i ekstreme områder

Lars Fabricius Kierkegaard skal blandt andet være ankermand på udviklingen af it-løsninger, der kan understøtte forskning i ekstreme områder som eksempelvis Arktis.

Sådan fik Lindholm redundansen tilbage

Hen over sommeren er den ene radiokæde til DTU Veterinærinstituttet på øen Lindholm blevet udskiftet, og løsningen står nu klar til brug.

 


DeiC årshjul 

For at sikre sammenhæng i de strategiske og administrative opgaver i DeiC arbejder vi efter et årshjul. Årshjulet viser sammenhængen mellem bestyrelsens, ledelsens og organisationens opgaver inden for disse områder:

  • Strategi, strategiske handlingsplaner, drifts- og projekthandleplaner.
  • Budget og opfølgning.
  • Information - årsrapport, interne informationsmøder, møder med interessenter og den årlige konference.

Årshjul 2018


Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Søg støtte til kurser i eScience

Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte. 


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.

Bliv pilotprojekt på en national supecomputer

Som et nationalt pilotprojekt i DeiC Kompetencecenter bliver du automatisk udpeget som High Performance Computing (HPC) front runner inden for dit forskningsfelt.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.