Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev august 2019: Her er køreplanen for den næste generation forskningsnet | Derfor er dine DeiC-tjenester hurtige og sikre | Du kan være med til at bygge fremtidens bro mellem brugere og data

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, august 2019.
Af
23/08/2019 12:08
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi håber, at den har været fantastisk.

I løbet af sommeren har vi haft fokus på et par af hjørnestenene i DeiC nemlig forskningsnettet og de tjenester, der er tilknyttet til det.

I dette nyhedsbrev kan du således læse om planen for en større ombygning og opgradering af netværksrygraden i de nordiske lande og Europa.

Vi har også set på hvorfor og hvordan tjenesterne på forskningsnettet holdes i sikkert regi, hvor GDPR bliver nemmere at kontrollere og overvågning fra udlandet udelukkes.

De kommende måneder byder på flere spændende arrangementer. Der er teknisk workshop om DeiCs og NORDUnets tjenester på forskningsnettet, Data Steward-konference og så nærmer DeiCs egen konference sig med lynskrift. Husk at tilmelde dig. Early bird-prisen løber frem til den 1. september.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i september.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Her er køreplanen for den næste generation forskningsnet

Planen for den næste generation af forskningsnettet er vedtaget og skudt i gang. Her kan du læse, hvornår du får glæde af bedre hastighed, tilgængelighed og højere kvalitet.

Derfor er dine DeiC-tjenester hurtige og sikre

Ved at bygge private skyer kan tjenesterne på forskningsnettet holdes i sikkert regi, hvor GDPR bliver nemmere at kontrollere og overvågning fra udlandet udelukkes.

DeiC konferencen 2019: Hvordan bliver det nationale landskab for digital forskningsinfrastruktur i fremtiden?

En af hovedtalerne på DeiC konference er den administrerende direktør for finske CSC, der blandt andet vil fortælle om arbejdet med en af verdens største supercomputere og fremtidens forskningsinfrastruktur.

Data Steward-konference: Du kan være med til at bygge fremtidens bro mellem brugere og data

Den 4. oktober er du inviteret til en gratis 1-dagskonference, der skal være med til at definere rammerne for fremtidens Data Stewards. Der vil både være input fra både industrien, den offentlige sektor og universiteterne.

Kom med til tre dages workshop, der går i dybden med tjenesterne på forskningsnettet

I tre dage kan du sammen med ligesindede gå helt i dybden med DeiCs og NORDUnets tjenester på forskningsnettet. Du er selv med til at bestemme indholdet i workshoppen, så det bliver konkret og brugernært.

Arbejdsgrupper til fremtidens nationale digitale forskningsinfrastruktur

Der er nedsat to nye arbejdsgrupper, der skal se på fremtidens nationale landskab for digital forskningsinfrastruktur. Der er også nedsat en rådgivningsgruppe omkring deltagelse i LUMI EuroHPC konsortiet. Her er medlemmerne og planen.

Gode råd: Sådan får du en informationssikker sommerferie

Det kan være svært at fokusere på informationssikkerhed, når ferien starter og der er udsigt til strand, kolde øl og masser af is med ungerne - men det skal du. Her er en stribe gode råd fra DKCERTs chef, så du kan ruste dig mod grimme overraskelser på sommerferien.


Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Søg støtte til kurser i eScience

Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte. 


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.

Bliv pilotprojekt på en national supecomputer

Som et nationalt pilotprojekt i DeiC Kompetencecenter bliver du automatisk udpeget som High Performance Computing (HPC) front runner inden for dit forskningsfelt.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.