Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev september 2019: Videnskaben vælter ud af de danske supercomputere! | At forstå galaksernes liv kræver massevis af data og god forskningsinfrastruktur | Data management set gennem forskernes briller

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, september 2019.
Af
26/09/2019 10:09
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

DeiC konference 2019 nærmer sig med hastige skridt og nyhedsbrevet har naturligvis fokus på årets store arrangement.

Derfor kan du blandt andet læse et interview med professor ved Niels Bohr Instituttet, Anja C. Andersen, der fortæller, at man indenfor astronomien oplever, at enorme mængder af nye data på samme tid er forskerens drøm og hovedpine. Det udsagn kræver selvfølgelig en forklaring og den kan du finde i historien nedenfor. Anja C. Andersen er den afsluttende keynote-taler på konferencen.

Ligeledes kan du læse om data management-sporet, som i år har fokus på konkrete cases, vidensdeling og på mulighederne for at udløse fremtidens potentiale for data management og FAIR data.

Du bør absolut heller ikke snyde dig selv for at læse historien om, at videnskaben vælter ud af de danske supercomputere. Der er nu mere end 500 internationale publikationer fra de nationale HPC-anlæg.

HUSK: Hvis du skal med på DeiC konference 2019, så skal det ske inden den 14. oktober, hvor der lukkes for tilmeldinger.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i oktober.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Anja C. Andersen på DeiC Konference 2019: At forstå galaksernes liv kræver massevis af data og god forskningsinfrastruktur

Inden for astronomien oplever man, at enorme mængder af nye data på samme tid er forskerens drøm og hovedpine. De giver nogle fantastiske forskningsmuligheder, mens udfordringen er, hvordan man skal transportere, opbevare og bearbejde de mange informationer.

DeiC konference 2019: Data management set gennem forskernes briller

Data management-sporet på DeiC konferencen har fokus på konkrete cases, vidensdeling og på mulighederne for at udløse fremtidens potentiale for data management og FAIR data.

Her er et smugkig på programmet for DeiC konference 2019

Programmet for DeiC konference 2019 er nu ved at være helt på plads og her er en smagsprøve på det, som du kan opleve. Den råde tråd gennem dagene er at infrastruktur, data, supercomputing og informationssikkerhed i stigende grad smelter sammen til gavn for dansk forskning.

DeiC konference 2019: Deltag aktivt i debatten om de fremtidige prioriteringer

På DeiC konference kan du være med til at sætte dagsordenen for det fremtidige nationale HPC-landskab, udviklingen indenfor data management samt forskningsnettets kommende tjenester. Her kan du læse hvordan.

Videnskaben vælter ud af de danske supercomputere!

National supercomputing er et anvendt værktøj i dansk forskning. Nu mere end 500 internationale publikationer fra de nationale HPC anlæg.

Ny kommunikationskonsulent i DeiC skal sætte fokus på dansk forskning og EOSC-Nordic

DeiC har ansat en ny kommunikationskonsulent, der skal være med til at sætte endnu skarpere fokus på resultaterne i dansk forskning og det spændende EOSC-Nordic-projekt.

DKCERT har ansat leder af TeleDCIS

Den nye leder af telesektorens decentrale cyber- og informationssikkerhedsenhed skal holde et skarpt øje med sikkerheden i sektoren.

NordForsk: Nu kan du ansøge om midler til nordiske projekter om infrastruktur

Gennem NordForsk kan du nu søge penge til forskningssamarbejde om infrastruktur på tværs af de nordiske grænser. Puljen er på 13 millioner kroner.

Dellingr: Sådan søger du om supercomputerkræfter til din forskning

Hvis din forskning kan få gavn af regnekraft fra en supercomputer, så har du stadig mulighed for at søge om plads på et nordisk anlæg. Sådan gør du.

Lynsnak om din kæphest: NORDUnet inviterer til lightning talks på workshop

Hvis du gerne vil rette fokus mod et specifikt emne på NORDUnets Technical Workshop, så er muligheden her.


Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Søg støtte til kurser i eScience

Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte. 


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.

Bliv pilotprojekt på en national supercomputer

Som et nationalt pilotprojekt i DeiC Kompetencecenter bliver du automatisk udpeget som High Performance Computing (HPC) front runner inden for dit forskningsfelt.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.