Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev november 2021: Kunsten at publicere reproducerbare forskningsresultater | How to access international HPC facilities | Net Forum skal rådgive om fremtidens digitale infrastruktur

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, november 2021.
Af
29/11/2021 09:11
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

I starten af november løb årets DeiC konference 2021 af stablen på Vingsted Hotel & Konferencecenter i Bredsten ved Vejle.

Vi vil gerne sige mange tak til vores 245 deltagere, talere og sponsorere for det flotte fremmøde og ikke mindst en rigtig god konference, som vi glæder os til at afholde igen til næste år. Så vi håber meget på, at vi ses til #DeiC22.

På konferencens webside kan du finde både videoer fra de streamede sessioner samt langt de fleste præsentationer fra arrangementet.

På konferencen kunne du, blandt mere end 60 sessioner, høre om en ny Knowledge Exchange-rapport, der beskriver mulige tiltag og infrastrukturer, som kan gøre det lettere for forskere at udgive reproducerbare publikationer og data. Nedenfor kan du læse eller genopfriske emnet i ”Kunsten at publicere reproducerbare forskningsresultater.”

DeiCs bestyrelse har etableret Net Forum, som er et rådgivende organ i DeiC, der skal øge dialog og brugerinddragelse i udviklingen af den digitale infrastruktur. Gennem rådgivning skal Net Forum stimulere og styrke udviklingen af de fælles nationale tjenester og aktiviteter på net- og tjenesteområdet ud fra princippet om, at investeringer i digital infrastruktur til forskning og uddannelse skal koordineres, udnyttes og drives effektivt. Læs hvad formanden gør sig af tanker.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i december 2021.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:

Billede
Knowledge Exchange-logo
Grafik: Knowledge Exchange.

Kunsten at publicere reproducerbare forskningsresultater

En ny Knowledge Exchange-rapport beskriver mulige tiltag og infrastrukturer, der kan gøre det lettere for forskere at udgive reproducerbare publikationer og data.

Net Forum skal rådgive om fremtidens digitale infrastruktur

DeiCs bestyrelse har etableret Net Forum, som er et rådgivende organ i DeiC, der skal øge dialog og brugerinddragelse i udviklingen af den digitale infrastruktur. Mød formanden her.

How to access international HPC facilities

Here you can find guides on how to get access to international HPC facilities.

Apply for EuroHPC resources (Tier-1) in Regular Access Mode before Dec 3rd 2021

Danish researchers, industry (open Research and Development) and public sector can apply for regular access to HPC facilities from EuroHPC. The present call is designed to serve applications that require large-scale resources or that require more frequent access to substantial computing and storage resources.

Billede
EOSC-logo
EOSC

Nyt forum om Danmarks aktuelle position og aktiviteter i forhold til EOSC

Kom med til det første virtuelle møde for EOSC Denmark Coordination Forum den 14. december 2021 klokken 10.00 - 11.30.

Danmark udgår af PRACE-samarbejdet

Fra den 1. januar 2022 er Danmark ikke længere en del af PRACE-samarbejdet. I stedet fokuseres der fuldt ud på EuroHPC initiativerne.

”Trusselsbilledet er massivt”

Nogle af de redskaber, der skal ruste universiteterne bedre i kampen mod it-kriminalitet, er automatisering, erkendelse og awareness.

Nordical Technical Workshop aflyses

På grund af Covid 19-situationen har NORDUnet nu besluttet at aflyse Nordic Technical Workshop.

Følg med i European Open Science Clouds arbejde i Norden

EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser. På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved.

Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.

EuroCC

Følg med i det nyeste fra projektet på hjemmesiden.

Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.