Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev december 2021: EuroHPC vil løfte Europa i det uendelige supercomputer-kapløb | SKI-aftalen og Forskningsnettet | Supercomputing was a game changer for Danish Cancer Society Research Center

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, december 2021.
Af
22/12/2021 06:12
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

Velkommen til årets sidste nyhedsbrev fra DeiC.

På trods af den korte julemåned er der stadig masser af spændende læsning. Eksempelvis er den danske forskningsnet-pioner, Frode Greisen, som har arbejdet med udbredelsen af forskningsnet i store dele af verden, blevet udvalgt til The Internet Hall of Fame.

Ligeledes kan du læse om, hvordan supercomputing har ændret cancer-forskningen i Danmark, hvordan den administrerende direktør for EuroHPC, danske Anders Dam Jensen, vil give hele Europa et generelt løft på supercomputerfronten og om Forskningsnettet og SKI-aftalen.

DeiC er nu også klar med tale-til-tekst-tjenesten Amberscript.

Er du på jagt efter et ny job i det kommende år, så finder du to stillingsopslag, der måske er noget for dig. Der er ansøgningsfrist i begyndelsen af 2022.

DeiC ønsker alle brugere, samarbejdspartnere, leverandører og andet godtfolk en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Vi takker for samarbejdet i 2021 og glæder os meget til at fortsætte det i 2022.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i januar 2022.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:

Billede
Anders dam Jensen
Foto: DeiC

EuroHPC vil løfte Europa i det uendelige supercomputer-kapløb

Den administrerende direktør for EuroHPC, danske Anders Dam Jensen, vil give hele Europa et generelt løft på supercomputerfronten.

Supercomputing was a game changer for Danish Cancer Society Research Center

A group of researchers started from scratch 10 years ago using computational biology. Now, both local high performance computing, national HPC and international HPC have been used in order to explore new areas of cancer research at Danish Cancer Society Research Center.

SKI-aftalen og Forskningsnettet

Alle, der har brug for Forskningsnettet, kan få det - også selvom de er omfattet af "aftageforpligtelsen" i den nye SKI-aftale om datakommunikation, som er i gang med at blive rullet ud siden efteråret 2021.

Amberscript: Fra lyd til tekst for undervisning, forskning og PR

DeiCs Amberscript-tjeneste giver dig adgang til nyttige tale til tekst-tjenester til fordelagtige vilkår og priser.

Dansk forskningsnet-pioner er udnævnt til Hall of Fame

Frode Greisen, som har arbejdet med udbredelsen af forskningsnet i store dele af verden, er blevet udvalgt til The Internet Hall of Fame.

DeiC søger en akademisk medarbejder

Hvis du har en akademisk uddannelse på kandidatniveau og indblik i økonomi, så leder DeiC-sekretariatet i Århus efter dig.

Nyt job: Brænder du for data management?

Nu har du mulighede for at blive akademisk medarbejder i DeiC data management.

DeiC hosted session at Digital Tech Summit

In the beginning of December DeiC hosted a session at the Digital Tech Summit in Copenhagen. Under the title “High performance computing: How can we use Danish and European supercomputers?” Head of HPC at DeiC, Eske Christiansen and two scientists showed the opportunities in supercomputing and discussed how to use these for research and the industry.

DeiC ønsker alle en glædelig jul

DeiC ønsker alle brugere, samarbejdspartnere, leverandører og andet godtfolk en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Vi takker for samarbejdet i 2021.

Billede
Julekort 2021
Grafik: DeiC.

Følg med i European Open Science Clouds arbejde i Norden

EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser. På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved.

EuroCC

Følg med i det nyeste fra projektet på hjemmesiden.

Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.