Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev november 2016: Juniper til forskningsnettet | Se indlæg fra supercomputerdagen | data.deic.dk flytter til Nextcloud

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, november 2016.
Af
22/11/2016 15:11

I denne måneds nyhedsbrev fortsætter historien om udbygningen af forskningsnettet. Tidligere på året købte DeiC nyt optisk transmissionsudstyr, nu er også de centrale routere fundet.

Nåede du ikke at komme med til den nationale supercomputerdag for forskere? Nu kan du se en række af indlæggene i form af videooptagelser. Der er også PDF'er af præsentationerne på DeiC eScience Vidensportal.

God fornøjelse med læsningen!

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:

Tilmeld/afmeld nyhedsbrev


DeiC køber Juniper-routere til forskningsnettet

DeiC skifter fra Cisco til Juniper på de to core-routere i forskningsnettet. Efter et EU-udbud har DeiC købt to nye core-routere til forskningsnettet fra Juniper. IPnett leverer udstyret. Det er første gang i forskningsnettets historie, at der ikke skal stå Cisco på de centrale routere i nettet. De nye routere skal spille sammen med det nye optiske transmissionsudstyr til nettet, der giver mulighed for 100 Gbit/s båndbredde.

Se indlæg fra den nationale supercomputerdag

Præsentationer og video fra DeiCs nationale supercomputerdag er nu tilgængelige. På temadagen, der fandt sted på DTU, hørte deltagerne om fremtiden for supercomputere og konkrete eksempler på, hvad de kan bruges til. Den nationale supercomputerdag var arrangeret af DeiC eScience Kompetencecenter i samarbejde med de nationale supercomputercentre.

Publikum til national supercomputerdag

Video: Cloud giver sikkerhed på Computerome

Forskere kan få deres egne lukkede rum på supercomputeren Computerome takket være cloud-teknologi. En ny video gennemgår mulighederne.

Skærmbillede fra video om sikkerhed på Computerome

DeiC konferencen flytter til september

Næste års DeiC konference finder sted i Kolding den 26.-27. september 2017. Dermed ligger konferencen lidt tidligere end i år, hvor den var placeret i begyndelsen af oktober. Men stedet er uændret: Comwell Kolding.

Comwell Kolding

TNC17 indkalder indlæg om kreativ brug af netværk

Den europæiske forskningsnetkonference TNC17 indbyder alle til at komme med forslag til præsentationer og andet om kreativ brug af netværk. Har du en ide til en præsentation, en session, et møde eller en demonstration af et emne inden for temaet "the art of creative networking"?

TNC17-logo

Forskningsnetværk får flere roller fremover

Flere europæiske forskningsnetværk ændrer sig fra at være producenter af ydelser til forskning og uddannelse til i højere grad at blive indkøbsforeninger, der forhandler og tilpasser kommercielle produkter. GÉANT Special Interest Group on the Management of Service Portfolios diskuterede udviklingen på et møde i Rom.

Møde i SIG-MSP

Data.deic.dk flytter til Nextcloud

Data.deic.dk opgraderer tjenestens underliggende platform fra OwnCloud til Nextcloud. DeiCs tjeneste til lagring og deling af forskningsdata, data.deic.dk, er baseret på software fra open source-projektet OwnCloud. Fremover vil den bygge på Nextcloud. Bag Nextcloud står stifteren af OwnCloud-projektet, Frank Karlitschek. Han og andre udviklere har forladt OwnCloud og bygger videre på koden fra projektet.

Data.deic.dk vil i den kommende tid opgradere fra OwnCloud 6 til Nextcloud 10.


DeiC årshjul Årshjul

For at sikre sammenhæng i de strategiske og administrative opgaver i DeiC arbejder vi efter et årshjul. Årshjulet viser sammenhængen mellem bestyrelsens, ledelsens og organisationens opgaver inden for disse områder:

  • Strategi, strategiske handlingsplaner, drifts- og projekthandleplaner.
  • Budget og opfølgning.
  • Information - årsrapport, interne informationsmøder, møder med interessenter og den årlige konference.

Årshjul 2016


TræningskurserTil kalenderen

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience. Nedenfor følger et aktuelt udpluk, hele listen kan ses her:

eScience Vidensportal | Træningskurser


Why should humanists learn python?

tor 24 nov | The Faculty Library of Humanities, Njalsgade 112, 2300 København S

Programming is increasingly used within humanities: to both boost this interest, and enable students and teachers to meet and together develop skills within Natural Language Processing or webscraping with Python, our [HUMlab] is establishing a Python study group.

Cloud computing kontrakter og håndtering af persondata - Bliv opdateret på én dag!

ons 30 nov | Teknologisk Institut - Taastrup

Dette kursus giver dig en gennemgang af de vigtigste elementer ved indgåelse af cloud computing kontrakter og håndtering af persondata og sikkerhed. Cloud computing er fremtiden Cloud computing er karakteriseret ved, at it-services leveres og anvendes på internettet.

Massive Cultural Data

fre 02 dec | State and University Library, Meeting Room 1, Victor Albecks Vej 1, 8000 Aarhus C

Humans have always generated data, even the simplest environmentalinteraction leaves an imprint that can be qualitatively and quantitatively captured. The advent of information technology however have accelerated the data generating process greatly.

Datamodellering, Introduktion

man 05 dec | Teknologisk Institut - Taastrup

Datamodellering, Introduktion Målet med dette kursus er at sætte dig i stand til at designe en database ud fra et givent datagrundlag. Du lærer begreber og værktøjer til at støtte dette arbejde. Kurset vil således sætte dig i stand til at opbygge en logisk database og at kvalitetssikre den.

Scientist Training 4 Librarians (DST4L)

ons 07 dec | DTU Library, Lyngby, København

Dette års DST4L består igen af 3 dages workshop med plads til max. 40 deltagere. Det er gratis at deltage i dagene som foregår i DTU Biblioteks sal (motiveret ansøgning og udvælgelse vil foregå).  Over de 3 dage vil der blive kredset om konkrete øvelser og erfaringer.

Uddannelse i Persondatabeskyttelse – fra juridiske krav til praktisk implementering

man 12 dec | Teknologisk Institut - Aarhus

Den nye EU persondataforordning er nu politisk vedtaget, hvilket betyder at virksomheder skal sikre, at kravene i forordningen overholdes. Uddannelsen vil give dig den nødvendige indsigt i de juridiske krav samt, ruste dig til at agere som intern rådgiver eller Data Protection Officer (DPO).

High Performance Computing: FORTRAN, OpenMP and MPI

man 02 jan | DTU Lyngby

General course objectives: FORTRAN is one of the principal languages used in scientific, numerical and engineering programming and knowledge in FORTRAN is an indispensible qualification for students, researchers, and engineers.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.

Øvrige kurser og seminarer

Danske ph.d.-kurser kan findes i en fælles database på PhD Courses in Denmark. Søg fx. på "computing" eller "datamanagement".

Nationale kurser

Kurser om jura og ophavsret

Ophavsretten får større og større betydning for både forskere og undervisere. Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA) udbyder en række relevante kurser.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via LinkedIn, Facebook og Twitter.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.