Gå til hovedindhold

Webinar: Preprints – forskning her og nu

Start
10 dec 2020 - 10:00
Slut
10 dec 2020 - 11:15
Sted
Online - Zoom
Arrangør
DeiC

Webinar: Preprints – forskning her og nu

Preprints er en mulighed for at forudpublicere forskningsresultater og data, som har stigende interesse hos forskere, politikere og i samfundet generelt, senest i forbindelse med COVID-19. Preprints erstatter ikke fagfællebedømt forskning, men kan accelerere forskning i en tid, hvor der ofte er lang ventetid på kvalitetsbedømmelse fra forlag.

Webinaret, der består af tre oplæg, formidler resultater fra projekt preprints: science in real time fra Knowledge Exchange (KE), et europæisk partnerskab, som DeiC blev en del af i 2020. Formålet med KE er at understøtte Open Science og at udvikle digitale infrastrukturer og services til gavn for forskning og videregående uddannelser. Desuden vil du i tre oplæg høre om erfaringer med preprints i en dansk kontekst.

  • Preprints rolle i videnskabelig kommunikation baseret på en stor europæisk undersøgelse fra KE blandt forskere og andre interessenter v. Anna Mette Morthorst, specialkonsulent DeiC, dansk repræsentant i KE.
  • Om preprint og mulige forbehold v. Charlotte Wien, Forskningschef, Professor, Syddansk Universitetsbibliotek - Forsknings- og Analysesektionen.
  • Preprints i praksis v. Martin Dietz, postdoc, Aarhus Universitet.

Præsentation af Anna Mette Morthorst, DeiC
Præsentation af Charlotte Wien, SDU
Præsentation af Martin Dietz, AU