Gå til hovedindhold

PRACE giver nu mere HPC-plads til industriprojekter

HPC-samarbejdet, PRACE, vil gerne invitere industrien indenfor med et nyt forslag, der skal gøre det lettere at ansøge om supercomputeradgang til nye projekter.
Af
29/11/2018 09:11
Billede
supercomputer m4m
Foto: Colourbox.

På opfordring fra Industrial Advisory Committee (IAC) vil PRACE-samarbejdet nu give mere supercomputerplads til industrielle projekter. Op til 10 procent af ressourcerne skal således allokeres til projekter af denne type, lyder et nyt forslag.

Der har været åbnet for projektadgang til industrielle aktiviteter siden 2012, men de har kæmpet med de akademiske ansøgninger om plads på supercomputerne, hvilket i praksis har placeret industrien bagerst i køen. De akademiske projekter er nemlig typisk bedre rustet til at gå i gang med HPC-arbejdet.

Men ved at afsætte 10 procent af regnekraften til industrien forsøger PRACE nu, at gøre det lettere for dette segment, at få adgang til HPC-miljøet.

”Ved at fordoble procentdelen af ressourcer, der tilbydes og tilpasses Tier-0-adgangen til industriens projekter, håber vi, at give et incitament til flere industrielle ansøgere,” siger Serge Bogaerts, der er administrerende direktør for PRACE, i forbindelse med forslaget.

Sandkasse til begynderne

For at få adgang til PRACEs miljø skal de industrielle projekter dog stadig have et akademisk indhold, og der kræves ligeledes, at der er HPC-ekspertise i den organisation, som ansøger.

For de industrivirksomheder, der ønsker at komme i gang med HPC-verdenen, men ikke har erfaring med sådanne projekter, findes der indenfor PCACE-universet et sandkassemiljø, hvor begyndere kan forsøge sig frem og se, om denne form for udviklingsarbejde giver mening.

Det 19. PRACE Call for Proposals, hvor indsendte forslag til nye projekter behandles, forventes at åbne den 5. marts 2019.

Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE) er et samarbejde mellem en række europæiske lande. Deltagerne har adgang til at behandle data på meget store supercomputeranlæg rundt om i Europa.

Anlæggene i PRACE-samarbejdet er væsentligt større end de supercomputere, forskere har adgang til i Danmark.

DeiC er medlem af PRACE på Danmarks vegne.

Læs mere