Gå til hovedindhold

DKCERT ansætter en ny Data Protection Officer

Ny DPO med base på Aarhus Universitet skal være med til at styrke datasikkerheden på de jyske institutioner.
Af
11/11/2020 11:11

DKCERT, der er en del af DeiC, har netop ansat Susanne Groth, som sammen med resten af teamet skal udfylde rollen som DPO, primært i den vestlige del af kongeriget.

Susanne har tidligere været DPO for de maritime uddannelser, hvor hun ligeledes har fungeret som underviser i både økonomi og jura.

Billede
Susanne Groth
Foto: Nicolai Devantier

Hun er nemlig oprindelig uddannet inden for økonomi, men har sideløbende med sit arbejde også fuldført jurastudiet og har således to kandidatgrader med i bagagen.

Susanne skal nu indgå i DKCERTs DPO-tjeneste, der hjælper forsknings- og uddannelsesinstitutioner med at overholde EU's databeskyttelsesforordning.

En stor del af arbejdstiden vil derfor blive anvendt på de forskellige institutioner, der anvender DPO-tjenesten, men det faste skrivebord vil være placeret på Aarhus Universitet sammen med resten af DeiC-teamet.

  • Du kan læse mere om DPO-tjenesten her.

Tidligere har Susanne Groth gennem flere år arbejdet i Kina, blandt andet på den danske ambassade i Beijing, men i dag er hun bosat i Brabrand sammen med sin mand.

I fritiden dyrker Susanne roning i bådtypen inrigger, som er en båd, hvor roerne sidder med ryggen mod stævnen, hver har en åre og dirigeres i den rigtige retning af en styrmand.

Velkommen til Susanne.