Gå til hovedindhold

DeiC konference 2021: ”Hybrid-løsninger bidrager til bedre forskning”

Hvad er egentlig det optimale it-setup i en forskningsverden i konstant forandring? Her er Microsofts perspektiver på fremtidens løsninger til at accelerere forskningen i Danmark.
Af
ons, 10/27/2021 - 07:10
Billede
Cloud
Grafik: Colourbox.

Mød vores sponsorer: Sponsorer og samarbejdspartnere er fundamentet for en god konference og naturligvis også på DeiC konferencen 2021.

I et indlæg på konferencen stiller Azure-eksperten, Jan Cordtz fra Microsoft, skarpt på, hvordan cloud-teknologien på bedst mulig vis går hånd i hånd med universiteters - og forskers behov for supercomputing og services.

”Cloud-miljøet er et oplagt supplement til de eksisterende HPC typer 1 til 4. Løsningerne i skyen kan blandt andet supplere, når der er spidsbelastninger og derved give en større elasticitet i forhold til den enkelte forskers arbejde og derved accelerere og udvikle de muligheder, der allerede er,” fortæller Microsoft.

Billede
Jan Cordtz
Foto: Privat.

Jan Cordtz, Senior Cloud Solution Architect hos Microsoft.

Ligeledes kan det være en vej til, at flere forskere og forskningsområder bliver inkluderet i de muligheder, som HPC-teknologierne bidrager med.  

”Der er ingen tvivl om, at udbredelsen af supercomputing kan forøges gennem cloud-løsninger og højere brugervenlighed ved at tilbyde services som adresserer flere segmenter, hvor man ikke behøver at være programmør for at komme i gang,” vurderer han

Det endelige mål må være, at universiteterne kan tilbyde et enkelt, skalerbart, åbent og fleksibelt miljø, der er sammensat på den mest optimale måde for til enhver tid at kunne tilbyde de rette ressourcer til de rette forskere på det rette tidspunkt.  

”Derfor mener vi, at hybrid-løsninger bidrager til bedre forskning, hvor den enkelte forsker får mere ’time to research’ i stedet for at bruge arbejdstiden på it-administration.”

Fælles aftaler er bedst

Institutioner tilsluttet DeiC har allerede mulighed for at købe cloud-ydelser gennem rammekontrakter tilvejebragt af GÉANT, de såkaldte OCRE-aftaler.

Disse aftaler omfatter både Hyper scale Clouds såsom Microsoft Azure og Original Infrastructure Providers (OIP), der dækker forhandlere af egen-udviklede platforme. Aftalerne udmærker sig ved afklarede betingelser, gode rabatter og lang varighed.

  • Du kan læse mere om OCRE her.

”For at undgå skygge IT giver det rigtig god mening, at disse fælles indkøbsaftaler benyttes fra centralt hold, så løsningerne ligger klar til brug og den enkelte medarbejder ikke begynder at købe ind på egen hånd. Derved opnår man også langt bedre transparens i forhold til udgifterne.”

På sessionen vil Jan Cordtz fra Microsoft ligeledes snakke om de grønne perspektiver i forbindelse med driften af deres Hyper scale Cloud, som til forskel fra Private og Community Clouds kendetegnes ved en fuld fleksibel øjeblikkelig skalerbarhed, som ikke er begrænset af cloud-anvenderens eksisterende infrastruktur.

Men kom selv og hør Microsofts indlæg på dag 1, spor 2 - HPC og eScience, klokken 14:00. Ligeledes kan du lægge vejen forbi udstillerområdet og få en snak med Microsoft.

Årets DeiC konference 2021 løber af stablen den 3.- 4. november 2021, og denne gang afholdes arrangementet på Vingsted Hotel og Konferencecenter i Bredsten ved Vejle. Konferencens hovedtema er "Providing digital solutions in a changing world".

Du kan læse meget mere herhvor du også kan finde hele programmet for de to dage om digital infrastruktur.

Vi glæder os til at se dig.