Blandt de første projekter var to danske, både ”High Performance Computing Quatum Chemistry” med Ove Christiansen og Jonas Elm fra Aarhus Universitet i spidsen, og projektet ”Perfect Antennas for Reconfigurable Intelligent Surfaces” ledet af Gert Frølund Pedersen og Ondrej Franek fra Aalborg Universitet.
Læs meget mere om projektet fra Aarhus Universitet i denne artikel.
Der har været en række startvanskeligheder, men de er nu løst, og alle har adgang til maskinen. Der er dog et af de programmer, som forskerne på Aarhus Universitet bruger, der er implementeret på en måde, som LUMI ikke tillader. Så alt i alt lyder meldingen fra fronten i dag, at:
"Den ”nybyggerstemning”, vi forventede, svarer til den virkelighed vi oplever," siger professor Ove Christiansen fra Aarhus Universitet, der også fortæller, at man netop i dag har fundet vej igennem en række forhindringer, så tingene kan køre rigtigt nu.
Forventningerne er derfor optimistiske i forhold til at kunne gennemføre meningsfulde beregninger. De danske forskere har adgang til LUMI i cirka en måned.
Begge danske projekter skal regne på CPU-delen af LUMI, og senere på året får en række andre projekter adgang til GPU-delen, heriblandt også to danske projekter.