Gå til hovedindhold

Det danske GO FAIR kontor er indviet

Mandag den 13. juni blev det danske GO FAIR kontor officielt lanceret.
Af
Hannah Mihai
fre, 06/17/2022 - 09:03
Billede
GO FAIR logo
Foto: GO FAIR

I denne uge blev det danske GO FAIR kontor officielt lanceret og indviet. Det skete ved et online webinar mandag den 13. juni. Det er DeiC der er vært for det nationale kontor i Danmark.

Til lanceringen kunne deltagerne lytte til GO FAIRs internationale videnskabskoordinator Erik Schultes, som var inviteret som keynote speaker. Erik Schultes fortalte om GO FAIRs historie og præsenterede, hvordan organisationen har hjulpet forskere over hele verden med at gøre deres data mere FAIR.

Data management konsulent René Belsø fra DeiC viste, hvordan det nye nationale kontor bliver forankret i den større GO FAIR organisation, og hvordan vi kan arbejde sammen med andre nationale kontorer i f.eks. Tyskland, USA, Østrig og Brasilien.

Som afslutning præsenterede Data management konsulent Hannah Mihai fra DeiC planer for at støtte implementering af GO FAIRs 3-point FAIRification Framework, som i korte træk går ud på at hjælpe forsker med en praktisk FAIR implementering på højt niveau i Danmark.

Nåede du ikke med til lanceringen, kan du finde alle slides fra DeiCs talere her: (PDF) og GO FAIRs videnskabskoordinator Erik Schultes’ slides her.

Vil du desuden være med i udvidelse af GO FAIRs aktiviteter i Danmark, er du meget velkommen til det nationale kontors statusmøder hver anden tirsdag kl. 10-11. For at få kalenderinvitation skal du blot skrive til: hannah.mihai@deic.dk.