Gå til hovedindhold

DeiC Forskningsnettet skal medvirke til at implementere den nye European Digital Identity Wallet

Den 14. december 2022 annoncerede EC-kommission de projekter, som skal implementere den nye European Digital Identity Wallet. DC4EU er navnet på det nye EU-projekt, som DeiC Forskningsnettet deltager i.
Af
26/01/2023 11:01
Billede
2 hænder holder mobiltelefon med digital app åben
Foto: Colourbox

En hjørnesten i arbejdet med den nye European Digital Identity Wallet er udviklingen af eIDAS trust frameworket (forordningen om elektronisk identifikation og tillidstjenester til brug for elektroniske transaktioner på det indre marked), som er fundamentet for identitet og tillid i den digitale verden.

Uddannelse og sygesikring er udvalgte områder

DC4EU-projektet vil se på, hvordan man kan implementere eIDAS trust Framework og Digital Wallets i Europa indenfor to områder: uddannelse og sygesikring (A1-attesten til social sikring ved arbejde i udlandet og det blå EU-sygesikringskort). Ideen er, at brugere selv kan lagre deres attributter, når de rejser ud af landet på samme måde, som du kan have dit kørekort på din telefon. Med det nye EU-initiativ vil din Digital Wallet være gyldig på tværs af landegrænserne i EU.

DeiC Forskningsnettet skal lede use case for uddannelse i Danmark

Projektet ledes af det spanske ministerium for økonomi og digital transformation. Der er 82 organisationer fra 23 lande (21 EU-lande + Norge og Ukraine). DeiC Forskningsnettet er dansk partner og ansvarlig for uddannelses-use casen i Danmark.

Kontakt Tangui Coulouarn på tangui.coulouarn@deic.dk, hvis du vil vide mere.