Gå til hovedindhold

Tilsynsbussen – en ny måde at organisere datatilsyn på

DeiC Forskningsnettet vil gøre det lettere og billigere for institutionerne at gennemføre datatilsyn med Tilsynsbussen og starter med Kaltura-tjenesten.
Af
04/10/2023 13:10
Billede
bus
Foto: Shutterstock

I DeiC Forskningsnettet oplever vi stigende aktivitet i antallet af datatilsyn for de 7 tjenester, som vi tilbyder databehandleraftaler til. For at undgå at lægge yderligere på priserne for tjenesterne har vi valgt at finde på en ny løsning for datatilsyn - nemlig ”Tilsynsbussen”.

Det meste for de fleste

Tilsynsbussen vil fungere på den måde, at vi indsamler spørgsmål til tilsynet fra alle de institutioner, der bruger den pågældende tjeneste. DeiC Forskningsnettet samler og redigerer de indkomne spørgsmål sammen med vores egne spørgsmål til eget-tilsyn med tjenesterne, så der fremkommer en liste med spørgsmål, der dækker det meste for de fleste. Det er dog stadigvæk muligt mod ekstra betaling at få foretaget individuelle tilsynsaktiviteter.

Vi starter med Kaltura-tjenesten

I første omgang vil vi starte med Kaltura-tjenesten, så vi kan høste en række erfaringer, der kan bruges, når vi ruller Tilsynsbussen ud for de resterende tjenester. Kontaktpersonerne for Kaltura-tjenesten vil derfor i de nærmeste dage modtage udkastet til eget-tilsyn og en ny databehandleraftale.

Yderligere spørgsmål om Tilsynsbussen stiles til martin.bech@deic.dk