Gå til hovedindhold

Konsulent til DeiC Data management team søges

Til DeiC Data management team søger vi en data management konsulent med tekniske kompetencer, der kan bidrage til, at vi kan opfylde vores rolle - både nationalt og internationalt. 
Af
tir, 03/14/2023 - 15:28
Billede
Billede af team med grøn baggrund
Colourbox

Jobbeskrivelse

Kunne du tænke dig at indgå i planlægning, styring og udrulning af nationale data lagrings- og data management tjenester for danske universiteter? Kunne du tænke dig at arbejde for, at den digitale danske forskningsinfrastruktur bliver internationalt forankret og understøtter FAIR-principperne? Så er denne stilling noget for dig.

Til DeiC Data management team søger vi en data management konsulent med tekniske kompetencer, der kan bidrage til, at vi kan opfylde vores rolle, både nationalt og internationalt.

Data management i DeiC er et lille team, der dækker et bredt kompetencefelt fra tekniske over politiske og strategisk/organisatoriske kompetencer samt faglig sekretariatsbetjening til støtte for arbejdet med data management og FAIR-principperne for forskning og forskningsstøtte på danske universiteter.

Som data management konsulent vil du bidrage til udvikling af og støtte for data management-området ved at:

  • Indgå i styring og udvikling af porteføljen af DeiC-faciliterede nationale datalagrings- og datamanagement-tjenester, herunder understøttelsen af FAIR principperne og forankringen i internationale infrastruktursamarbejder med særligt fokus på understøttelse af interoperabilitet og machine-actionabiltiy for data og metadata.
  • Indgå i DeiC's implementering af National strategi for data management baseret på FAIR-principperne med teknisk indsigt i forhold til datahåndtering, -anvendelse og –udveksling.
  • Repræsentere DeiC udadtil og deltage i internationale projekter og samarbejder med teknisk indsigt og perspektiv.
  • Lede og bidrage til leveringen af arbejdspakker og opgaver i EOSC (European Open Science Cloud)-projekter med fokus på værdiskabelse for den nationale forskningsinfrastruktur.

Vi forventer

  • Relevant kandidatgrad.
  • Solid teknisk forståelse og kompetence, der kan indgå i forhold til udvikling af nationale tjenester til data management og -lagring.
  • Teknisk indsigt og perspektiv, der kan indgå i udvikling af forskningsinfrastruktur, -instrumenter eller værktøjer i internationale projekter.
  • Gerne indsigt i universitetssektoren og datahåndtering i forskningsprocessen.
  • Lyst til og talent for samarbejde med universiteterne, internationale partnere og andre relevante interessenter. 
  • Evne til at arbejde selvstændigt og mod på tage initiativ og ansvar for at sikre gennemførelsen, kvaliteten og værdiskabelsen af de opgaver, du leder eller bidrager til.

Vi tilbyder

Som data management konsulent får du et spændende og udfordrende job med stort ansvar og mulighed for at tilrettelægge og forme din opgaveløsning. Du vil indgå i et kreativt og udviklingsorienteret team med gode muligheder for personlig og faglig udvikling.

Løn og ansættelsesvilkår 

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten samt kvalifikationer. Stillingen er på 37 timer og ønskes besat snarest muligt. Arbejdssted er DeiC's kontor på DTU, Lyngby eller AU, Aarhus. Rejseaktivitet nationalt og internationalt er forventet.

Ansøgning og kontakt

Vi skal modtage din online ansøgning senest tirsdag den 11. april 2023. Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.  Vi glæder os meget til at læse din ansøgning. Første samtale forventes afholdt torsdag den 20. april 2023 (via Zoom) og anden samtale forventes afholdt torsdag 27. april på DTU eller AU.

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte chef for data management, Anne Sofie Fink på anne.sofie.fink@deic.dk / 9351 1544. Læs mere om DeiC Data management på www.deic.dk. Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning. Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Søg stillingen her.

Om DeiC

DeiC er en enhed under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Alle medarbejdere er ansat på DTU, som er værtsuniversitet. Vi er fysisk placeret på kontorer på henholdsvis DTU, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet og er vant til at arbejde sammen på tværs via digitale platforme. DeiC er det nationale samarbejde mellem universiteterne om levering af digital forskningsinfrastruktur og tjenester med det formål, at forskere ved danske universiteter skal have adgang til en digital forskningsinfrastruktur, der muliggør forskning og uddannelse på højt internationalt niveau. Vi dækker et spektrum af kompetencer fra teknisk infrastruktur og software over data management til kommunikation og organisering af events. Vi deltager i internationale projekter, ofte i samarbejde med universiteterne, med disse forskellige kompetencer.

Teknologi for mennesker

DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.