Gå til hovedindhold

Projektleder til EU Projekt (EuroCC 2) i DeiC

Til DeiCs HPC (High Performance Computing) team søger vi en projektleder til at lede og drive EU projektet EuroCC 2 i samarbejde med projektdeltagerne ansat i DeiC samt på fire af de danske universiteter.
Af
12/05/2023 12:05
Billede
Papirudklip af mennesker.
Foto: iStock

Jobbeskrivelse

Til DeiCs HPC (High Performance Computing) team søger vi en projektleder til at lede og drive EU projektet EuroCC 2 i samarbejde med projektdeltagerne ansat i DeiC samt på fire af de danske universiteter. EuroCC 2 er et projekt under EuroHPC JU om opbygning af et nationalt kompetencecenter (NCC) i HPC+ for industri, offentlige administration og universiteterne.

I det daglige vil du i samarbejde med projektdeltagerne sørge for at nå de mål, som projektet har. Der vil være en stor grad af samarbejde både nationalt og internationalt, da der findes 25+ søster projekter i EU. Hvert NCC arbejder med lokale behov, men videndeler med alle NCC’erne i Europa.

Du vil i det daglige indgå i HPC-teamet og referere til lederen af dette. I teamet arbejder vi med både lokale, nationale og internationale projekter, så du vil altid kunne finde udfordring og faglig udvikling, som man ikke normalt vil få som projektleder inden for IT-området.

Arbejdet består bl.a. af:

 • Projektledelse for den danske del af EuroCC 2 med ansvar for at drive og nå mål.
 • Samarbejde og vidensdeling med projektparterne og alle de danske universiteter.
 • Sikring af, at rapporter og andet bliver af høj kvalitet, og at deadlines bliver nået.
 • Opbygning af en model, der sikrer videreførelse af den danske NCC til efter 3. år, hvor EU's del af finansieringen bortfalder.
 • Opfølgning på økonomi og timeforbrug for projektet.
 • Koordinering af pan-europæiske tiltag med de andre NCCer.
 • Samarbejde og vidensdeling med de øvrige DeiC teams.
 • Netværksdannelse med industri, offentlig administration og universiteterne.

Vi forventer:

 • Uddannelse på minimum kandidatniveau eller tilsvarende.
 • Selvstændig tilgang til arbejdet.
 • Flydende engelsk i både skrift og tale. Andre europæiske sprog er et plus.
 • Samarbejde og koordination med kolleger på tværs af landegrænser og institutioner.

Stillingen er velegnet til både den, som vil prøve kræfter med projektlederrollen f.eks., nyuddannede, karriereskifte, osv. og erfarne projektledere, som vil prøve kræfter med et nyt område.

Vi tilbyder

Et spændende og alsidigt job i et kreativt og fremtidsorienteret miljø med særdeles gode muligheder for personlig og faglig udvikling. Du får en stor og professionel kontaktflade indenfor miljøet både nationalt og internationalt. DeiC lægger stor vægt på faglig og personlig kompetenceudvikling, så du hele tiden er ajour med udviklingen.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomsten for Akademikere i Staten (AC), eller anden relevant faglig organisation. Stillingen er på 37 timer/uge, og ønskes besat snarest muligt. Aflønning vil ske afhængig af uddannelsesmæssig baggrund samt kvalifikationer.

Arbejdssteder enten på Aarhus kontoret (Universitetsbyen) eller på DTU i Lyngby. 

Ansøgning og kontakt

Vi skal modtage din online ansøgning 31. maj 2023. Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 

Første samtale forventes afholdt 6. juni (via Zoom) og anden samtale forventes afholdt 12.6 eller 13.6 i Lygby (DTU) eller i Aarhus (AU).

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte HPC chef Eske Christiansen på eske.christiansen@deic.dk eller 9351 0048.

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Ansøg nu

Om DeiC

DeiC er en enhed under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Alle medarbejdere er ansat på DTU, som er værtsuniversitet. Vi er fysisk placeret på kontorer på henholdsvis DTU, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet og er vant til at arbejde sammen på tværs via digitale platforme. DeiC er det nationale samarbejde mellem universiteterne om levering af digital forskningsinfrastruktur og tjenester med det formål, at forskere ved danske universiteter skal have adgang til en digital forskningsinfrastruktur, der muliggør forskning og uddannelse på højt internationalt niveau. Vi dækker et spektrum af kompetencer fra teknisk infrastruktur og software over datamanagement til kommunikation og organisering af events. Vi deltager i internationale projekter, ofte i samarbejde med universiteterne, med disse forskellige kompetencer.

Teknologi for mennesker

DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.