Gå til hovedindhold

Nyt om etablering af de nationale Data Management-tjenester

Udviklingen af tjenesterne DeiC Dataverse, DeiC Storage og DeiC Sensitive Storage er godt på vej og sker i tæt samarbejde med universiteterne.
Af
07/07/2023 10:07
Billede
lys grå klodser på lys baggrund
Foto: iStock

Det går fremad for projekterne til etablering af de nationale data management-tjenester. En løsning til datalagring, DeiC Storageog et Trusted Digital Repository (TDR) DeiC Dataverse, er godt på vej.

DeiC Dataverse træningsmiljø og produktionsmiljø på vej

For DeiC Dataverse arbejdes der over sommeren på at få et træningsmiljø op at køre, så vi kan invitere universiteternes Front Offices ombord og få gang i træningen. Til efteråret fokuseres på etablering af et produktionsmiljø med henblik på klargøring til idriftsættelse af løsningen. Her kan universiteternes Front Offices begynde at bygge op og gøre klar til egentlig ibrugtagning, hvor slutbrugere inviteres ind.

DeiC Storage og DeiC Sensitive Storage planlægger brugertest i efteråret

Fokus for DeiC Storage og DeiC Sensitive Storage er at få taget hul på samarbejdet med universiteternes Front Offices i efteråret og samtidig invitere testbrugere ind på platformen. Vi forventer, at den endelige udrulning af DeiC Storage-tjenesten vil ske i løbet af foråret 2024.  

Data Management-tjenesterne vil være i fokus på den første halvårlige workshop, som DeiC afholder for universiteternes Front Office- og Back Office-funktioner. Det foregår den 31. august til 1. september 2023. 

Begge projekter har mødt forskellige udfordringer, og det har været nødvendigt at tilpasse de oprindelige tidsplaner.

Vil du vide mere om Data Management-tjenesterne, kan du læse videre her: https://www.deic.dk/da/data-management/data-management-tjenester