Gå til hovedindhold

Ny Data Management konsulent i DeiC

Som ny Data Management konsulent hos DeiC skal Nicolaj Pedersen Tanderup spille en central rolle i at gøre DeiCs Data Management-tjenester til en integreret og værdiskabende del af universiteternes arbejde.
Af
28/08/2023 09:08
Billede
Papirudklip af mænd i grå og hvid på grøn baggrund
Billede: Colourbox
Billede
Nicolaj Pedersen Tanderup
Foto: Privat

 

Nicolaj har en baggrund inden for biblioteks- og informationsvidenskab og har i de seneste 10 år forvaltet forskningsregistreringssystemet Pure for Aarhus Universitet. Arbejdet har givet ham solid erfaring med at bygge bro mellem bruger, drift og udvikler, og den erfaring vil han trække på i sin nye rolle som Data Management konsulent i DeiC, hvor han vil indgå i planlægning, styring og udrulning af de nationale Data Management tjenester for de danske universiteter.

”Fra at forvalte ét system på ét universitet, giver jobbet som Data Management konsulent ved DeiC mig mulighed for at arbejde med flere systemer på tværs af hele universitetssektoren. Det synes jeg er en virkelig spændende udfordring”.

Læs mere om de kommende Data Management tjenesterne her.

Nicolajs rolle indebærer bl.a. at sikre sammenhæng mellem DeiCs understøttelse og formidling af tjenesterne og den igangværende tekniske udvikling. Det inkluderer at skabe effektiv kommunikation mellem universiteternes ledelses- og brugerniveau samt at arbejde med vision og best practice for anvendelse af tjenesterne.

"DeiCs vigtigste rolle er at præsentere visionen for hvordan brugen af disse tjenester ser ud på nationalt plan, selvom vi ikke bestemmer, hvordan universiteterne og forskerne bruger dem. Det handler om at skabe sammenhæng, medejerskab og samarbejde,"

Med sin erfaring fra tidligere nationale samarbejdsprojekter, er Nicolaj godt forberedt på at navigere i en kompleks sektor og han ser frem til samarbejdet med universiteterne.

"Universiteterne er jo autonome størrelser og har forskellige synspunkter, så det bliver afgørende at finde fælles fodslag og lytte til deres perspektiver," udtaler han og tilføjer:

”Det er et succeskriterium for DeiC, at vi af universiteterne bliver betragtet som en værdifuld samarbejdspartner, som er i stand til at facilitere og bidrage til implementeringen af tjenesterne – ikke mindst gennem god kommunikation.”

Nicolajs interesse for samspil rækker ind i privatlivet. Ved siden af familie, hus og have er han sanger, guitarist og sangskriver i bandet Eftersläb som i sommers fik sin festivaldebut på musikfestivalen Noget Bedre i Silkeborg.

Vil du vide mere om Data Management-tjenesterne, kan du læse videre her.