Gå til hovedindhold

DeiC indleder onboarding af DeiC Dataverse


Lokale Front Offices får en central rolle i at styre implementeringsprocessen i mål på universiteterne.
Af
22/02/2024 07:02
Billede
iStock klodser
Foto: iStock

Efter klargørings- og træningsforløbet i efteråret 2023, går DeiC Dataverse projektet nu ind i den sidste fase mod fuld ibrugtagning. Træningen er afsluttet, den tekniske implementering er på plads, og den organisatoriske ramme er ved at blive fastlagt med tilhørende processer og aftaler.

Fra nu af vil undervisning og træning omkring DeiC Dataverse finde sted i et permanent test- og træningsmiljø, der i funktion og version svarer til driftsmiljøet. Det gamle Sandbox-miljø nedlægges i samme omgang.

For at sikre en glat overgang til dette nye system inviterer DeiC universiteternes Front Offices til bilaterale møder i løbet af foråret 2024, hvor DeiC Dataverse Back Office vil præsentere kravene til at tage DeiC Dataverse i brug og invitere til at drøfte FO's yderligere behov, herunder tidsplan og procedure for onboarding, governancemodel for DeiC Dataverse Nationalt, DeiC Dataverse Terms of Use (ToU), lokal implementering og kommunikation og samarbejde.

”Det vil blive en afgørende koordineringsopgave for Front Offices, ikke kun at deltage i det initierende møde om DeiC Dataverse onboarding-forløbet, men at følge processen helt til dørs lokalt på universiteterne. Det er ikke noget, vi vurderer som en triviel opgave, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at klæde dem på til opgaven.” Rene Belsø, Data Management-konsulent, DeiC

DeiC ser frem til en konstruktiv og lærerig dialog i løbet af onboarding-forløbet, hvor alle interessenter kan bidrage til en vellykket ibrugtagning af DeiC Dataverse inden sommeren 2024.

Læs mere om DeiC Dataverse her.