Gå til hovedindhold

DeiC var værter ved en succesfuld TIIME Unconference

DeiC var vært ved TIIME Unconference 2024 som bød på et anderledes og veludført konferenceformat, omhandlende Trust and Identity.
Af
04/03/2024 09:03
Billede
TIIME unconference
Foto: tiime-unconference.eu

I januar 2024 dannede det tidligere kommunehospital i indre København (nu KU) rammen om den 4 dage lange Trust and Internet Identity Meeting Europe (TIIME) Unconference. Omkring 150 personer deltog i arrangementet som var organiseret af DeiC i fællesskab med Géant, SURF og DAASI med support fra Københavns Universitet.

WAYF

WAYF (Where Are You From) er forbindelsesled mellem forskningsinstitutioner og eksterne tjenester, og gør det muligt for brugere at genbruge sit brugernavn og kodeord på sin institution til at få adgang til tjenester, som ikke drives af institutionen selv.

Læs mere her.

TIIME fungerer som en platform, der fremmer samarbejde blandt grupper der arbejder med forskellige aspekter af transorganisatoriske tillids- og identitetsproblemer. DeiC deltager i regi af WAYF tjenesten  - identitetsføderationen for forskning og uddannelse i Danmark, som drives af Forskningsnettet. På TIIME blev en lang række temaer behandlet som er centrale for DeiCs arbejde med WAYF i de kommende år. I år var OIDC føderationer og Digital Wallets centrale i mange diskussioner, bl.a. pga. de forskellige initiativer fra EU kommission. Andre emner blev også diskuteret: hvordan ændringer i browsere vedr. bl.a. cookies kan få en impact på web single-sign-on, hvordan man kan bruge identitets føderationer og SSH certifikater til at styre adgang til forskellige faciliteter. Alle noter fra de ca. 32 workshops ligger nu på hjemmesiden.

Begivenheden var organiseret som en unkonference der til forskel fra konventionelle konferencer er kendetegnet ved en meget fast struktur men tilgængæld et spontant emnevalg drevet af deltagerne. Denne tilgang muliggjorde dybere interaktion og samarbejde, forstærket af den uformelle atmosfære, der var med til at fremme netværksdannelse.

Billede
TIIME unconference collage
Foto: tiime-unconference.eu

Collage af billeder fra TIIME Unconference 2024.

"Formatet af TIIME, en uformel konference, er meget frugtbart, fordi diskussionerne, som du normalt har under sessioner, udgjorde kernen af konferencen. Men det kræver to ting: en god koreografi eller organisation ved fastlæggelsen af dagsordenen for sessionerne - og til det havde vi stor hjælp fra Heather Flanagan, samt gode og motiverede deltagere. Der blev lagt meget vægt på OIDCFed og digital wallets i år, men der var mange gode diskussioner”, udtaler Tangui Coulouarn, projektleder i avancerede tjenester.

Konferencen vil blive afholdt i forskellige lande i de kommende år.

Læs mere om konferencen og notaterne derfra her.