Gå til hovedindhold

Nye ansigter i DeiCs HPC-afdeling

Nye HPC-specialister skal bidrage til udvikling og support af nationale og europæiske HPC-anlæg.
Af
Anne Rahbek-Damm
05/09/2024 12:09
Billede
iSrock people
Foto: iStock

DeiC byder velkommen til nye medarbejdere i HPC-afdelingen: Tor Skovsgaard og Joachim Sødequist, som begge er ansat som HPC-specialister, samt Martin Gregersen som vil være i praktik i HPC-afdelingen i efteråret 2024.

Tor Skovsgaard

Billede
Tor DeiC
Foto: DeiC

Tor Skovsgaard har en kandidatgrad i datalogi fra Københavns Universitet med fokus på High Performance Computing (HPC), og har igennem de seneste år arbejdet i industrien. Tors rolle hos DeiC bliver at understøtte udviklingen af HPC-anlæg ved at hjælpe forskere med at optimere deres kode til HPC-systemer samt udvikle værktøjer, der forenkler brugen af systemerne. Tor vil også yde support til brugere på forskellige HPC-systemer i Europa, herunder LUMI i Finland, som medlem af LUMI User Support Teamet.

”Jeg søgte stillingen, fordi HPC har været min passion længe. Bl.a. har jeg tidligere fået udgivet en artikel i CPA (Communicating Process Architectures) i forbindelse med en konference. Som datalog nyder jeg at gå helt ned i detaljen og overveje, hvordan koden bliver eksekveret fra CPUen og op til hele clustret eller måske endda på anden hardware”.

I sin fritid dyrker Tor bl.a. brætspil, specialøl og musik - særligt inden for metal-genren.

Joachim Sødequist

Billede
Joachim DeiC
Foto: DeiC

Joachim Sødequist er uddannet civilingeniør i fysik og nanoteknologi fra Danmarks Tekniske Universitet, og har under udarbejdelsen af sin Ph.d. arbejdet med HPC-systemerne "Niflheim" og "Sophia". Hos DeiC vil han arbejde på at udvikle værktøjer til nationale og europæiske HPC-systemer, herunder LUMI i Finland, hvor han også vil yde support til brugerne.

"Jeg søgte stillingen hos DeiC, fordi udviklingen af værktøjer og optimering af kode var nogle af mine favoritelementer under min Ph.d., og det er meget motiverende at kunne arbejde videre med disse aspekter. Som fysiker er jeg også meget spændt på at se de sammenspil, der kan opstå mellem HPC og fremtidens kvantecomputere".

I sin fritid dyrker Joachim taekwondo, hvor han har opnået blåt bælte, og han går særligt op i sportens akrobatiske teknikker som flyvespark og snurrende spark. 

Martin Gregersen

Billede
Martin
Foto: DeiC

Martin Gregersen har en kandidatgrad i fysik fra Aarhus Universitet, hvor han specialiserede sig i eksperimentel kvanteoptik med ultrakolde atomer (herunder udvikling af GUI til styring af laboratorieudstyr).

Efter at have arbejdet på Teknologisk Institut med digitale hjælpemidler til laboratoriebrug, er han nu i praktik hos DeiC. Her lærer han ASP.NET Core backend-udvikling og arbejder på et online system til registrering af CPU-timer for forskningsgrupper. Efter endt praktikperiode om et halvt år søger Martin nye udfordringer.