Gå til hovedindhold

NORDUnets direktør stopper efter 16 år

NORDUnets direktør, René Buch, har efter 16 års tro tjeneste besluttet sig for at stoppe på posten. Hans arbejde har haft stor betydning for den digitale infrastruktur i både Danmark og Norden.
Af
28/10/2021 12:10
Billede
NORDUnet logo 2015
Foto: NORDUnet

Efter 16 års arbejde i NORDUnet har René Buch nu besluttet at stoppe som administrerende direktør for at give plads til andre ting i den resterende del af sit arbejdsliv.

Bestyrelsen i NORDUnets har sammen med René Buch fundet en løsning, der sikrer en glidende overgang for både NORDUnet og de mange projekter som NORDUnet er involveret i.

Billede
Rene Buch Nordunet
Foto: NORDUnet

Resultatet er, at fra den 1. november 2021 indtræder Valter Nordh som midlertidige administrerende direktør, indtil en afløser er fundet, hvilket forventes at være på plads i løbet af 2022.

”René har været en af de personer, der har stået i spidsen for, at vi har bevæget os fra ’bare’ at levere net til, at vi i dag kan forsyne universiteter og institutioner med en langt mere solid drift og ikke mindst med en række nyttige tjenester, som eksempelvis Zoom har vist sig at være gennem nedlukningen. Ligeledes har han gennem årene været et stor drivkraft i mange GÉANT-projekter. Det arbejde sætter vi meget stor pris på,” siger Martin Bech, der er chef for Forskningsnet og tjenester i DeiC.

Gitte Kudsk, direktør i DeiC og medlem af NORDUnets bestyrelse, giver ligeledes René Buch en tak for et langt og godt samarbejde.

”Både DeiC og bestyrelsen i NORDUnet takker René Buch for hans store arbejde og de resultater, der har positioneret NORDUnet i en førende rolle med at levere topmoderne netværksforbindelser og tjenester,” siger hun.

NORDUnet leverer internationale netværksforbindelser til de nordiske forskningsnetværk og ejes af forskningsnettene i Danmark (DeiC), Island, Norge, Sverige og Finland.

Endvidere er NORDUnet forum for nordisk samarbejde inden for forskningsnetværk og e-infrastruktur.