Gå til hovedindhold

DeiC HPC TekRef gruppen rapporterer fra SC22 konferencen i USA

SC22 konferencen i Dallas, Texas blev afholdt i november 2022. Det er der kommet en 21-siders fyldestgørende rapport ud af, som omhandler vigtige tendenser indenfor HPC, netværk, lagring samt analyse af data.
Af
27/01/2023 10:01
Billede
Woman on stage presenting at SC22 conference
Foto: Jo Ramsey

DeiC’s HPC TekRef gruppe har været i Dallas, Texas på den årlige internationale supercomputer konference SC22, som bl.a. omhandler HPC, netværk, lagring og analyse af data.  HPC TekRef gruppen deltog i spændende sessioner og 1-1 møder med vigtige teknologileverandører som Intel, AMD, Nvidia, DellEMC, HPE, Lenovo og Cornelis Networks. Det er der kommet en fyldig rapport ud af.

Hovedkonklusioner:

  • De nye højtydende CPU’er såvel som GPU’er fortsætter med at præge HPC markedet. De seneste generationer af chips bliver stadigt mere komplekse og kraftigere i ydelse, og varmeudviklingen herfra stiger, hvilket i sidste ende sætter en begrænsning for computerens ydeevne.
  • Afkøling af de nye, varme processorer er dermed blevet en vigtig udfordring for system-designere og data-center arkitekter.
  • HPC servere med et strømforbrug på 1-2 kW eller mere er lige om hjørnet, og væskekøling må overvejes for alle HPC-datacentre.
  • Kapløbet om Exa-scale HPC supercomputere blev vundet af Frontier supercomputeren fra DOE/SC/Oak Ridge National Laboratory i USA med 1.1 ExaFLOPS. LUMI supercomputeren fastholder en 3. plads i TOP500 listen med 309 PetaFLOPS.

DeiC HPC TekRef gruppen består af HPC-systemadministratorer fra alle danske universiteter, og flere medlemmer er velkomne. Deltagerne fra HPC TekRef på SC22 er nævnt i rapporten.

Læs SC22-rapporten i sin helhed her.