Gå til hovedindhold

Highligts fra EOSC Association General Assembly

Ved EOSC Associations 8. Generalforsamling i Leuven indtrådte DeiC formelt som mandated organisation. Centralt på mødet stod præsentationen af den kommende EOSC EU Node.
Af
Olivia Astrup Becker Hallund
01/07/2024 08:07
Billede
Gitte og Anne Sofie EOSC
Gitte Kudsk
Gitte Kudsk og Anne Sofie Fink ved EOSC GA.

Den 27.-28. maj 2024 deltog Gitte Kusk, direktør for DeiC, og Anne Sofie Fink, chef for Data Management, i EOSC Associations 8. Generalforsamling i Leuven. Mødet markerede en vigtig milepæl for DeiC, som formelt indtrådte som mandated organisation. Som mandated organisation repræsenterer DeiC som medlem af EOSC-Association nationale interesser i forhold til EOSC.

En central nyhed fra generalforsamlingen var præsentationen af den kommende EOSC EU Node som lanceres ved EOSC Symposium i Berlin til oktober. Den nye EU Node vil give forskere adgang til en bred vifte af forskningsobjekter og supplerende tjenester samlet ét sted.  Initiativet erstatter tidligere tiltag som EOSC Marketplace og EOSC Portal, og repræsenterer en vigtigt skridt henimod etableringen af en robust infrastruktur for FAIR data og services, som gør det muligt for forskere at dele data og tjenester på tværs af landegrænser og forskningsdiscipliner.  

“Der er blevet investeret mange ressourcer i EOSC-initiativet, og hidtidige succeser har primært været inden for træning og kompetenceudvikling i forhold til FAIR-principperne. Projekter som FAIR-IMPACT og Skills4EOSC har leveret værdifulde bidrag. Nu ser vi substantielle fremskridt på infrastrukturfronten,” beskriver Anne Sofie Fink, chef for Data Management i DeiC.  

Læs et resumé af generalforsamlingen her.