Gå til hovedindhold

Hjælp os med at afprøve de nye Geteduroam apps

En række dygtige folk har over de sidste måneder været i gang med at udvikle nye apps, som giver slutbrugere en ny og forbedret adgang til eduroam. Disse apps er nu tilgængelige til test.
Af
Morten Kjeldgaard
16/11/2020 09:11
Billede
eduroam-logo
eduroam

En række dygtige folk har over de sidste måneder været i gang med at udvikle nye apps, som giver slutbrugere en ny og forbedret adgang til eduroam. Disse apps er nu tilgængelige for test.

Det er nu muligt at teste de nye Geteduroam apps, og vi håber, at rigtig mange vil gribe muligheden for at være med og derved bidrage til at opkoblingen til eduroam bliver endnu nemmere og sikrere fremover.

Geteduroam projektet

DeiC deltager i udviklingen af disse apps via sin rolle som eduroam Roaming Operator for Danmark, Grønland og Færøerne samt mere specifikt via DeiCs bidrag til selve Geteduroam projektet. Geteduroam projektets målsætning er følgende:

At gøre det nemmere for slutbrugere at konfigurere eduroam korrekt på deres udstyr.

Udvikle server software, som gør det muligt at forvalte og levere klient certifikater til slutbrugernes udstyr.

Geteduroam projektet vil således tilbyde slutbrugerne en hurtigere og nemmere førstegangs-logon til eduroam. Slutbrugere vil fremover kunne autoriseres via diverse Single Sign On-løsninger, som de kender i forvejen.

Her er den vigtigste og mest udbredte i Danmark WAYF tjenesten.

Samtidigt vil den nye arkitektur give bedre mulighed for at DeiC og andre nationale eduroam Roaming Operatører at forenkle brugeradministrationen for de organisationer, som slutbrugerne tilhører.

Geteduroam status

Geteduroam appen griber dybt ind i systemkonfigurationen på det trådløse udstyr. Appen skal arbejde med brugerautentificering, certifikater og radiointerfacet på udstyret. Alt dette har forudsat intens dialog med Microsoft, Apple og Google. De tre virksomheder har skulle give os adgang til nogle ”kronjuveler” i deres operativsystem.

For Apple og Googles vedkommende har vi også fået lanceret Geteduroam i deres app stores. Når disse tre platforme kommer på plads, så vil projektet gå i gang med at udvikle applikationer til diverse UNIX-varianter.

De tre operativsystemer er udbredt og findes i mange varianter. Hver variant kan have sine unikke egenskaber og alle tre operativsystemer videreudvikles løbende. Det betød, at de enkelte apps skulle understøtte såvel historiske, nuværende og kommende varianter af operativsystemerne, som vi indimellem oplevede kunne opføre sig lidt forskelligt afhængigt af hardware. Vi tror vi er på plads med de tre nævnte operativsystemer, men ”better safe than sorry”.

Afprøvning af Geteduroam

Vi vil være meget taknemmelige for alle, som kan afsætte 5-10 minutter til afprøvning af de nye Geteduroam apps. Det kan ske ved at downloade den PDF-fil, som passer til dit udstyr og følge vejledningen i dokumentet.