DKCERT

Analyse fra DKCERT og Digitaliseringsstyrelsen: COVID-19 udfordrer sikkerheden på hjemmearbejdspladserne

Analysen viser, at få borgere falder i phishing-fælden, at kodeord stadig er en akilleshæl for danskernes informationssikkerhed, og at hjemmearbejde udfordrer arbejdspladsernes sikkerhed.

Dansk

DKCERT ansætter en ny Data Protection Officer

DKCERT, der er en del af DeiC, har netop ansat Susanne Groth, som sammen med resten af teamet skal udfylde rollen som DPO, primært i den vestlige del af kongeriget.

Susanne har tidligere været DPO for de maritime uddannelser, hvor hun ligeledes har fungeret som underviser i både økonomi og jura.

Forskningsnettet

Hun er nemlig oprindelig uddannet inden for økonomi, men har sideløbende med sit arbejde også fuldført jurastudiet og har således to kandidatgrader med i bagagen.

Dansk
Keywords: 

DKCERT har ansat to nye sikkerhedsfolk

Forskningsnettet

Informationssikkerheden er evig aktuel, og DKCERT har nu ansat to nye personer, der skal bidrage til en endnu bedre sikkerhed på forskningsnettet.

De nye medlemmer af DeiC-teamet er Jack Hjortholm og Carina Lamb, der nu begge kan kalde sig Cyber- og informationssikkerhedskonsulenter i DKCERT.

Jack Hjortholm er nyuddannet fra Erhvervsakademi Aarhus, hvor han har afsluttet en professionsbachelor i it-sikkerhed.

Dansk
Keywords: 

DKCERT har ansat en ny sikkerhedskoordinator i TeleDCIS

Den 3. februar 2020 tiltrådte Henrik Jensen stillingen som sikkerhedskoordinator i telesektorens decentrale cyber- og informationssikkerhedsenhed (TeleDCIS), som er oprettet i medfør af National Strategi for Cyber- og Informationssikkerhed.

Telesektoren har tidligere valgt at placere sin DCIS hos DKCERT.

Henrik Jensen er ansat som sikkerhedskoordinator i TeleDCIS.

Dansk

DKCERT er med i nyt cybersikkerhedsråd

Henrik Larsen, chef for DKCERT
Henrik Larsen, der er chef for DKCERT, som er en del af DeiC, er udpeget til regeringens nye cybersikkerhedsråd.

Rådet består af 20 medlemmer fra den private og offentlige sektor, forbrugersiden og forskningsverdenen. Rådets formål er blandt andet at rådgive og vejlede regeringen i, hvordan den digitale sikkerhed kan styrkes og sikre, at viden bliver det mellem myndigheder, erhvervslivet og forskningen.

Dansk
Keywords: 

Her er DKCERTs vurdering af trusselslandskabet for uddannelses- og forskningssektoren

DeiC konference 2019: 

DKCERT har udarbejdet en trusselsvurdering for universitetssektoren, hvor der foretages en vurdering af troværdigheden og alvoren af en potentiel trussel såvel som sandsynligheden for, at truslen bliver en realitet.

Dansk

SDU sender tusindvis af falske mails i stor awareness-kampagne

SDU er startet på en awareness-kampagne, der skal sætte fokus på phishing blandt de ansatte og studerende.

Derfor sendes mere end 30.000 falske beskeder afsted til indbakkerne på universitetet.

Det er DKCERT, som er en del af DeiC, der udbyder dette awareness-værktøj til institutioner på forskningsnettet for at give mulighed for at uddanne medarbejdere og studerende i god informationssikkerhed.

Dansk

DKCERT har ansat leder af TeleDCIS

Dennis Larting er blevet ansat som daglig leder af telesektorens decentrale cyber- og informationssikkerhedsenhed (TeleDCIS), som er oprettet i medfør af National Strategi for Cyber- og Informationssikkerhed.

Som leder af TeleDCIS er hans primære opgaver at sørge for informationsudveksling og validering af information mellem sektoren og Center for Cybersikkerhed (CFCS) samt forestå vedligeholdelsen af risiko- og sårbarhedsvurderinger.

Forskningsnettet

Dansk
Keywords: 

Sider

Abonnér på RSS - DKCERT