Skip to main content

Nyhedsbrev juni 2020: Forsker: Softwareudvikling er fundamentet for supercomputer-succes | Zooms vilde rejse | Tilmeldingen til DeiC konference 2020 er nu åben

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, juni 2020.
By
29/06/2020 09:06
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

DeiC koordinerer en række internationale HPC-projekter, der skal give danske universiteter adgang til supercomputerkræfter, og i denne måned har vi set nærmere på, hvad HPC-området betyder for forskningen.

Du kan således læse om de internationale HPC-projekter for universiteterne, få et indblik i hvordan HPC anvendes indenfor astrofysikområdet, der er storforbruger af supercomputertid og blive opdateret om publikationslisten, der nu rummer 835 videnskabelige artikler i det søgbare index. Desuden har der været kick-off på EU-projektet EuroCC.

DKCERTs Trendrapport 2020, som indeholder analyser, indsigt og anbefalinger til universiteterne om informationssikkerhed, er også klar, og så kan du komme med på Zooms vilde rejse fra 7.000 mødetimer i januar til næsten 2.000.000 mødetimer i maj.

Husk: Tilmeldeingen til DeiC konference 2020 er åben, og der er early bird-pris frem til den 1. september.

Rigtig go' sommerferie og læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i august 2020.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Tilmeldingen til DeiC konference 2020 er nu åben

Nu kan du melde dig til årets danske begivenhed om data management, HPC, it-sikkerhed og netværk. Der er early bird-pris frem til den 1. september.

Forsker: Softwareudvikling er fundamentet for supercomputer-succes

Supercomputeren LUMI kan være med til at løfte forskningen til et helt nyt niveau, men det kræver, at der er fokus på softwareudvikling til forskningen, siger astrofysiker Troels Haugbølle.

Viden, uddannelse, infrastruktur og regnekraft: Her er de internationale HPC-projekter for universiteterne

DeiC koordinerer en række internationale HPC-projekter, der skal give danske universiteter og forskere adgang til supercomputerkræfter. Her kan du læse, hvad det betyder for dig og dit universitet.

Publikationslisten er nu opdateret frem til 2019

Listen med forskningspublikationer, der har anvendt HPC, er opdateret frem til 2019 og indeholder nu 835 videnskabelige artikler i det søgbare index.

Kickoff på EU-projektet EuroCC

Nu er starten gået på EuroCC, der er et EU-projekt i samarbejde mellem alle 8 danske universiteter og DeiC. EuroCC i Danmark skal være det nationale kompetencecenter, og det skal styrke og udbrede brugen af supercomputere.

Zooms vilde rejse

Antallet af mødetimer i videokonferenceløsningen Zoom er eksploderet i de tre måneder, hvor hjemmearbejde blev hverdag. Tallet er gået fra knap 7.000 til 2.000.000 timer.

Stor DKCERT-rapport om informationssikkerhed

DKCERTs Trendrapport 2020, der indeholder analyser, indsigt og anbefalinger til universiteterne om informationssikkerhed, er klar.

Sæt kryds i kalenderen: Ny konference om forsknings-software

Vil du lære mere om forsknings-software og styrke netværket, så afholder Nordic-RSE en relevant konference i slutningen af året. Her er datoerne.

Få hurtigt overblikket over European Open Science Cloud

En lille ny udgivelse giver overblik over vejene til forsknings-data management i topklasse.

 


Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Følg med i European Open Science Clouds arbejde i Norden

EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser. På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved.


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.