Skip to main content

Tre gratis webinarer om informationssikkerhed

I anledningen af Cyber Security Month afholder DeiC tre webinarer om informationssikkerhed i løbet af oktober.
By
30/09/2020 11:09
Billede
webinar
Grafik: DeiC

Oktober er udnævnt til at være European Cyber Security Month, og derfor vil der i hele Europa være en lang række aktiviteter med fokus på informationssikkerhed.

I denne forbindelse afholder DeiC tre gratis webinarer om sikkerhed i løbet af måneden. Det første løber af stablen torsdag den 8. oktober klokken 10 og handler om Zoom og sikkerhed:

Zoom bombing, kryptering og datasikkerhed

På dette webinar vil Martin Bech, chef for forskningsnet og tjenester i DeiC, og Thorkild Jensen, projektleder for Zoom i DeiC, give et overblik over og gode råd til håndtering af sikkerhed under Zoom. 

Lever Zoom op til de oprindelige begrundelser for at benytte systemet, og hvordan forholder det sig med den aktuelle skalering og anvendelse af Zoom? Kan almindelig brugeradfærd og fornuftig konfiguration af ens Zoom-instans forhindre Zoom-bombing, og hvordan kan man i øvrigt hærde sin Zoom-instans. Kan man være tryg ved datasikkerheden under Zoom? Alt dette og mere til, kan du få svar på under dette Zoom webinar. 

Du kan tilmelde dig her.

Tirsdag den 20. oktober kan igen du sætte dig foran skærmen og følge:

Schrems-II

Den 16. juli 2020 kom EU-domstolen med en afgørelse i Schrems-II sagen, der gjorde Privacy Shield ulovlig som overførselsgrundlag til USA og satte samtidig en række kriterier for brugen af EU-Kommissionens standardkontrakt som overførselsgrundlag. Dette har betydning for alle danske organisationer, som bruger databehandlere eller underdatabehandlere i USA og andre usikre tredjelande. På dette webinar vil databeskyttelsesrådgiver på Aarhus Universitet, Søren Broberg Nielsen, og Morten Eeg Ejrnæs Nielsen, projektleder for DPO-tjenesten hos DKCERT, komme nærmere ind på afgørelsen og de mulige konsekvenser.

Du kan tilmelde dig her.

Det tredje arrangement afvikles tirsdag den 27. oktober:

Trusler mod forsknings- og uddannelsessektorens informationssikkerhed

Universiteter og forskningsinfrastrukturer i vores nabolande har været udsat for ransomware-angreb, afpresning med overbelastningsangreb og spionageforsøg i stigende omfang. Også private firmaer har oplevet store og ødelæggende angreb, der oftest starter med phishing mod medarbejderne. Og for nylig har Aalborg Universitet været udsat for et målrettet angreb.

 Hvordan ser de aktuelle trusler ud og hvad kan institutionerne gøre for at beskytte sig mod dem? Chefen for DKCERT, Henrik Larsen, giver et overblik over trusselsbilledet og giver sit bud på modforanstaltninger, bl.a. gennem oplysning og uddannelse af medarbejdere og ansatte.

Du kan tilmelde dig her.

Der vil desuden være ugentlige webinarer frem til foråret 2021 med forskellige fokusområder. Du kan følge med på DeiC.dk og sociale medier for yderligere information.