Skip to main content

Nyhedsbrev januar 2017: Podcasts om supercomputere | Blog om datamanagement, infrastruktur og brug | Dedikeret linje sparer tid

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, januar 2017.
By
25/01/2017 09:01

DeiC indleder året med at lancere to nye muligheder for at få mere at vide om vores aktiviteter: Podcastkanalen Supercomputing i Danmark og den første blog på vores nye platform, blog.deic.dk. Endvidere kan vi i dette nyhedsbrev fortælle om ny prissætning for WAYF, en platform til forskningsdatamanagement udviklet med støtte fra DeiC, samt fordelen ved at koble Computerome i Risø direkte sammen med en supercomputer på Aarhus Universitet.

God fornøjelse med læsningen!

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:

Tilmeld/afmeld nyhedsbrev


Podcast fortæller om supercomputere i Danmark

DeiC lancerer en podcast-serie om, hvordan danske forskere bruger supercomputere. Supercomputing i Danmark er titlen på en serie podcasts fra DeiC eScience kompetencecenter. Hvert podcast fortæller om supercomputere og hvordan danske forskere bruger dem.

Hovedtelefoner

Blog vil fortælle om datamanagement, e-infrastruktur og anvendelse

Internationale aktiviteter inden for forskningsdatamanagement er emnet for de første blogindlæg på DeiCs nye blog.

Skrivemaskine

Tjenesteudbydere skal betale for WAYF

Udbydere af tjenester med login via WAYF skal fremover betale et mindre beløb for at være tilsluttet tjenesten. Det har hidtil været gratis for tjenesteudbydere at være tilsluttet WAYF (Where Are You From). I år bliver der indført en årligt gebyr på 100 kr. samt en betaling på 25 øre for hvert login udført via NemLog-in.

WAYF-grafik

Dedikeret linje mellem supercomputere letter arbejdet for forskere

En direkte forbindelse mellem en supercomputer på Aarhus Universitet og supercomputeren Computerome har gjort det hurtigere og enklere for forskerne at dele fortrolige data.

Platform giver forskere datamanagement for projekter

Et pilotprojekt har etableret en teknisk platform, der understøtter alle elementerne i livscyklussen for forskningsdatamanagement. En forsker bruger Science Cloud for CITIES til at analysere data om århusianske huses energiforbrug.

Transatlantisk forbindelse tredobler båndbredden

Forskere i USA, Europa og Afrika kan samarbejde via en ny 100 gigabit-forbindelse tværs over Atlanterhavet. Forbindelsen er oprettet som led i projektet Networks for European, American and African Research (NEAAR), der er støttet af USA's National Science Foundation (NSF).

Kort over Atlanterhavet med søkabel


DeiC årshjul Årshjul

For at sikre sammenhæng i de strategiske og administrative opgaver i DeiC arbejder vi efter et årshjul. Årshjulet viser sammenhængen mellem bestyrelsens, ledelsens og organisationens opgaver inden for disse områder:

  • Strategi, strategiske handlingsplaner, drifts- og projekthandleplaner.
  • Budget og opfølgning.
  • Information - årsrapport, interne informationsmøder, møder med interessenter og den årlige konference.

Årshjul 2017


TræningskurserTil kalenderen

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience. Nedenfor følger et aktuelt udpluk, hele listen kan ses her:

eScience Vidensportal | Træningskurser


Sikker IT - etik og ret

fre 27 jan | Aalborg University

Enkeltfaget giver dig indsigt i IT-etik og IT-jura i konkret tilknytning til IT-sikkerhedsmæssige aspekter. Herunder oparbejder du viden om teorier og metoder med henblik på at kunne analysere etiske og juridiske problemstillinger i organisationers og virksomheders tilrettelæggelse.

Data warehousing og OLAP - Enkeltfag

man 30 jan | Aalborg University

Dette enkeltfag under fagpakken "Business Intelligence: Analyse af store databaser" dækker emnerne grundlæggende data warehousing, multidimensionelle databaser og OLAP. Målet er, at deltagerne opnår viden om og praktisk erfaring med anvendelser af data warehousing og On-Line Analytical Processing (OLAP).

IT-forståelse

ons 01 feb | IT-Universitetet, København

Dette kursus klæder medarbejdere uden it-baggrund på til i højere grad aktivt at kunne deltage i den stigende digitalisering af processer, produkter og services, som finder sted i deres organisation. Helt konkret giver kurset dig nogle begreber og metoder, der kan bruges i det daglige arbejde.

Datamodellering, Introduktion

man 06 feb | Teknologisk Institut - Taastrup

Datamodellering, Introduktion Målet med dette kursus er at sætte dig i stand til at designe en database ud fra et givent datagrundlag. Du lærer begreber og værktøjer til at støtte dette arbejde. Kurset vil således sætte dig i stand til at opbygge en logisk database og at kvalitetssikre den.

OpenITU: Can AI Give Us What We Want?

fre 10 feb | ScrollBar, ITU, København

All over the internet, artificial intelligence is being used to predict user preferences and recommend products, apps, news, or even a new boyfriend. But how do these recommender systems work, and should we be worried about what they know about us? Join us for a public debate and a Friday afternoon.

Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.

Øvrige kurser og seminarer

Danske ph.d.-kurser kan findes i en fælles database på PhD Courses in Denmark. Søg fx. på "computing" eller "datamanagement".

Nationale kurser

Kurser om jura og ophavsret

Ophavsretten får større og større betydning for både forskere og undervisere. Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA) udbyder en række relevante kurser.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via LinkedIn, Facebook og Twitter.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.