Skip to main content

Nyhedsbrev februar 2017: Kunst over netværk | Optisk udstyr er på plads | Nyt look til DKCERT

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, februar 2017.
By
28/02/2017 08:02

I dette nyhedsbrev inviterer vi til workshop om kombinationen af forskningsnet og kunstnerisk formidling. Forskningsnettets nye udstyr er installeret, DKCERTs websted har fået nyt udseende, og programkomiteen er gået i gang med at forberede efterårets DeiC konference.

God fornøjelse med læsningen!

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:

Tilmeld/afmeld nyhedsbrev


Hør om musik og optræden over forskningsnet på workshop

Kunstnere og andre der er interesserede i de muligheder, højhastighedsnetværk giver for live-formidling af kunst, mødes til workshop på Frederiksberg i april. Network Performing Arts Production Workshops er en international serie af workshops om de muligheder, netværk med stor båndbredde giver optrædende kunstnere. DeiC støtter workshoppen, der for første gang afholdes i Danmark.

DKCERTs websted får nyt design

Webstedet for DKCERT er opdateret med et nyt og mere brugervenligt design. De nydesignede websted fungerer lige godt på computer, smartphone og tablet.

Udbud om LMS'er finder fire leverandører

NORDUnet har på vegne af de nordiske forskningsnet gennemført et udbud om LMS'er (Learning Management System), der har ført til en rammeaftale med fire leverandører. Hvis danske uddannelsesinstitutioner ønsker at benytte sig af rammeaftalen, kan de vælge mellem dem uden at gå i udbud.

Forskningsnettets nye udstyr er på plads

Det nye optiske transmissionsudstyr til forskningsnettet er installeret i hele landet, og medarbejderne har været på kursus.

ECI-udstyr til forskningsnettet

NORDUnet sender medieplatform i udbud

På vegne af de nordiske forskningsnet sender NORDUnet en ordre på medieplatform i udbud. Medieplatformen skal kunne arkivere, behandle og vise multimedieindhold såsom video og lyd.

PRACE-brugere får adgang til test på nationale supercomputere

Det europæiske supercomputerprogram PRACE giver forskere mulighed for at optimere og teste programmer på nationale supercomputeranlæg, før de går videre til de store PRACE-computere. Den nye mulighed er led i PRACE's (Partnership for Advanced Computing in Europe) Preparatory Access-program, som lader forskere optimere, skalere og teste programmer, før de bliver sat i produktion på samarbejdets store supercomputere.

PRACE Summer of HPC

PRACE indbyder studerende til at lære om supercomputere til sommer

Det europæiske supercomputersamarbejde PRACE tilbyder studerende ved højere læreanstalter mulighed for at lære at bruge supercomputere i sommerferien. PRACE har to tilbud til studerende og forskere her til sommer: 2017 International Summer School on HPC Challenges in Computational Sciences og PRACE Summer of HPC 2017.

Programkomite forbereder DeiC konference

Den programkomite der skal planlægge årets DeiC konference om eScience og e-infrastruktur, er nu sammensat. Komiteen har holdt sit første møde.


DeiC årshjul Årshjul

For at sikre sammenhæng i de strategiske og administrative opgaver i DeiC arbejder vi efter et årshjul. Årshjulet viser sammenhængen mellem bestyrelsens, ledelsens og organisationens opgaver inden for disse områder:

  • Strategi, strategiske handlingsplaner, drifts- og projekthandleplaner.
  • Budget og opfølgning.
  • Information - årsrapport, interne informationsmøder, møder med interessenter og den årlige konference.

Årshjul 2017


TræningskurserTil kalenderen

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience. Nedenfor følger et aktuelt udpluk, hele listen kan ses her:

eScience Vidensportal | Træningskurser


NVivo-introduktion

ons 01 Mar | Gothersgade 140

Kom og få en introduktion til programmet NVivo 11, som er en stor hjælp til kvalitativ analyse. NVivo kan bl.a. hjælpe dig med at organisere og kode din empiri og litteratur, generere hypoteser, transskribere din lyd/video og meget andet.

Podcastkursus for forskere

ons 01 Mar | Information, Store Kongensgade 40 C, 1264 Kbh. K

Podcast-genren har i løbet af få år udviklet sig fra ukendt til uomgængelig. Der er i dag masser af etablerede og populære podcasts, men også en levende undergrund, fra de glade amatørers forsøg, over kunstneriske lydeksperimenter til seriøs videnskabsformidling.

Another fine mess: Introduction to OpenRefine & SQLite

tir 07 Mar | HUM: Det Humanistiske Fakultetsbibliotek, Njalsgade 112, 2300 København S

It's more a rule than an exception that any data that come your way would be messy; whatever is information from library catalogues, census records or statistical data, they would usually be: unstructured, ununiformed, full of mistakes. In this intro we would see how OpenRefine is a perfect tool.

Introduktion til statistikprogrammet R

fre 10 Mar | Teknologisk Institut - Taastrup

Kurset er første af i alt fire statistikkurser i R. Kurserne introducerer dig i dataanalysens og forsøgsdesignets hovedtemaer. Introduktion til statistikprogrammet R giver dig en grundig introduktion til programmet R.

Presentation: "LEARN project - the story so far. Research Data: Implementation of policies and strategies in Latin America and the Caribbean"

ons 15 Mar | DTU Lyngby eller Online

The presentation (via the web) will be given by Wouter Schallier, Chief of the Hernán Santa Cruz Library of the United Nations Economic Commission for Latin America and the Caribbean (UN/ECLAC) located in Santiago, Chile.   In this presentation Wouter will give an overview of the LEARN project.

Github, Python og Natural Language Processing

tor 16 Mar | HUM: Det Humanistiske Fakultetsbibliotek, Njalsgade 112, 2300 København S

Studiegruppen er åben for alle studerende og ansatte ved KU, som er interesseret i at blive bedre rustet til at samarbejde med programmører, bruge computeren som redskab til tekstanalyse og få indblik i de problematikker, der knytter sig til digital tekst. 

IT-sikkerhedspraksis

fre 17 Mar | Aalborg University

Enkeltfaget giver dig indsigt i teorier og metoder vedrørende analyse og forståelse af it-sikkerhedspraksis i organisationer. Herunder særligt indsigt i teorier og metoder, der kan bruges til at kortlægge og analysere kompleksiteten i den vidt forgrenede adfærd, som påvirker og påvirkes af it-sikkerhed.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.

Øvrige kurser og seminarer

Danske ph.d.-kurser kan findes i en fælles database på PhD Courses in Denmark. Søg fx. på "computing" eller "datamanagement".

Nationale kurser

Kurser om jura og ophavsret

Ophavsretten får større og større betydning for både forskere og undervisere. Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA) udbyder en række relevante kurser.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via LinkedIn, Facebook og Twitter.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.