Skip to main content

Nyhedsbrev september 2021: Søg i mere end 1300 publikationer, der har brugt supercomputere | Data om mennesker kan kun gengive et lille hjørne af virkeligheden | DeiCs bestyrelse har udpeget en ny formand for DM Rådgivende Forum

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, september 2021.
By
30/09/2021 08:09
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

Velkommen til nyhedsbrevet fra DeiC for september.

Denne gang kan du gå på opdagelse i alle de danske forskningsresultater, hvor der er benyttet nationale eller internationale supercomputerkræfter. Find ud af, hvilke fagområder og universiteter, der har brugt PRACE-ressourcerne og se, hvad de har fundet frem til. Der er nu indsamlet i alt 1302 publikationer, hvor nationale eller internationale HPC’er er brugt i forskningen. 

Når menneskers sociale færden registreres som datapunkter og bearbejdes i algoritmer, opnår man ikke direkte adgang til sandheder. Vi er nødt til at nuancere den opfattelse og erkende, at data langtfra er et direkte vindue til virkeligheden, mener Mikkel Flyverbom, som holder keynote på DeiC konference 2021 om dataetik, ansvar og rettigheder. Du kan læse mere om Mikkel Flyverboms tanker nedenfor.

DeiCs bestyrelse har udpeget en ny formand for DM Rådgivende Forum, hvor Birte Christensen-Dalsgaard nu skal stå i spidsen for det rådgivende forum for data management.

Sidst, men ikke mindst, varmt velkommen til Lene Kim Dehn. Hun er indtrådt i stillingen som databeskyttelsesrådgiver i DKCERT, der er en del af DeiC.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i oktober 2021.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:

Billede
intelligens, kunstig, netværk
Foto: Colourbox/Kiyoshi Takahase Segundo

Søg i mere end 1300 publikationer, der har brugt supercomputere

Gå på opdagelse i alle de danske forskningsresultater, hvor der er benyttet nationale eller internationale supercomputerkræfter. Find ud af, hvilke fagområder og universiteter, der har brugt PRACE-ressourcerne og se, hvad de har fundet ud af.

Data om mennesker kan kun gengive et lille hjørne af virkeligheden

Når menneskers sociale færden registreres som datapunkter og bearbejdes i algoritmer, opnår man ikke direkte adgang til sandheder. Vi er nødt til at nuancere den opfattelse og erkende, at data langtfra er et direkte vindue til virkeligheden, mener Mikkel Flyverbom, som holder keynote på DeiC konference 2021 om dataetik, ansvar og rettigheder.

DeiCs bestyrelse har udpeget en ny formand for DM Rådgivende Forum

Birte Christensen-Dalsgaard skal stå i spidsen for det rådgivende forum for data management.

Billede
LUMI
CSC Finland

Nyt job: DeiC søger software-udvikler med forståelse for HPC

Har du et brændende ønske om at arbejde med supercomputing og kodeoptimering, så læs med her.

Why unit tests are important

Unit testing still have a reputation of being a waste of time for some software developers and their managers. And in some cases, it definitely can be as waste of time, but in 90% of the cases it is worth spending the extra time it takes to create unit tests.

Ansøg om HPC-ressourcer fra PRACE i kald nr. 24

Der er åbnet for PRACE kald nummer 24 for TIER-0-anlæg. Deadline for ansøgninger om beregningsressourcer er den 2. november 2021.

Fire webinarer om sikkerhed

I forbindelse med Cybersecurity Month 2021 præsenterer GÉANT fire webinarer om informationssikkerhed. Se dem her.

Ny DPO i DKCERT

DKCERT har ansat en ny databeskyttelsesrådgiver, der blandt andet skal dække Østdanmark.

Følg med i European Open Science Clouds arbejde i Norden

EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser. På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved.

Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.

EuroCC

Følg med i det nyeste fra projektet på hjemmesiden.

Følg DeiC på de sociale medier

   

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.