Deltagerne angav ved begyndelsen af arrangementet, at deres formål med deltagelse var at søge inspiration og opnå en bedre forståelse af implementeringen af FAIR-principperne samt at få inspiration til bedre praksis.
Formanden for DeiC og FAIR Følgegruppen, Professor John Renner Hansen og specialkonsulent Bjarke Stoltze Kaspersen (UFS) præsenterede strategiens historie, vigtigste temaer og nuværende status og chef for DeiC's data management afdeling, Anne Sofie Fink, fortalte om hvorledes det praktiske arbejde med implementeringen er organiseret i arbejdsgrupper og indsatsområder.
Efter præsentationerne fulgte en interaktiv spørgerunde, hvor deltagerne fik mulighed for at stille spørgsmål. Ved afslutningen af webinaret angav mange deltagere, at de følte sig velinformerede om det danske arbejde med implementeringen af FAIR-principperne og havde fået inspiration til deres eget arbejde.
Sandra Boerman, medarbejder i DeiCs data management team, bemærkede, at webinaret tydeligt viste, at der er en stor interesse for at dele viden om implementeringen af FAIR-principperne, også fra DeiC's side:
"Vi har endnu ikke nået et modent niveau af FAIR-implementering på europæisk plan, så der er en nysgerrighed omkring, hvordan andre lande følger implementeringen af principperne, da der er mange forskellige måder at organisere dette arbejde på. Den feedback, vi fik fra deltagerne, viser, at de var interesserede i at lære mere om, hvad vi betragter som væsentlige aspekter af implementeringen: hvilke arbejdspakker vi har, og hvilke indsatsområder vi følger."
Webinaret blev naturligvis optaget, og du kan se det her.
Læs mere om den nationale FAIR-strategi her.