Skip to main content

Video: Tre supercomputere giver nationale fordele

Alle DeiCs tre nationale supercomputere bliver præsenteret i en ny video.
By
07/06/2016 14:06
 

Computerome er en supercomputer målrettet til life-science-forskere og deres særlige behov. Abacus 2.0 er en generel supercomputer til et bred spektrum af anvendelser. Kulturarvsclusteret er en i sammenligning lille supercomputer, der til gengæld er koblet til en gigantisk samling af data.

Videoen "Supercomputers in Denmark" giver for første gang et samlet overblik over de tre nationale supercomputere, DeiC har været med til at etablere.

At de er nationale, betyder, at de er tilgængelige for alle forskere i Danmark på tværs af universiteter og institutter. Dermed er fordelene ved dem ikke begrænset til en enkelt institution.

"Den første gang jeg brugte en supercomputer var en usædvanlig oplevelse. Alle processerne blev styret ekstremt hurtigt, det var virkelig spændende," fortæller ph.d. Matteo Pilati fra arkæologistudiet ved Aarhus Universitet i videoen.

Videoen beskriver også, hvordan DeiC eScience kompetencecenter fungerer som bindeled mellem forskerne og supercomputerne. Det sker blandt andet via pilotprojekter, hvor forskere kan afprøve de nye muligheder.

Se mere om de tre nationale HPC-anlæg (High Performance Computing) i videoen.